Primal Fear, Riot V en Existance spelen Popzaal Gigant plat

Maandag 15 oktober 2018

Door Ernst van Rossum

De Duitse heavy metal band Primal Fear kwam zaterdagavond met hun ‘Apocalypse over Europe Tour’ voor een exclusieve show in Nederland naar Apeldoorn. Dit deden ze samen met RIOT V (VS) en Existance (FR).

De avond startte met Existance

Het Franse Existance ontstond in 2008 met de wens van zanger en gitarist Julian Izard om het gevoel van heavy metal uit de jaren ’80 levend te houden. De band bracht tot op heden twee succesvolle studioalbums uit en is bijna non stop aan het touren om hun muziek aan heel Europa te laten horen. Nu is de beurt aan Nederland. De band ging van kiet af aan stevig tekeer met hun lekker lopende scheurende riffs. Deze band paste goed in het geheel van de avond.

Riot V stampte er op los

Het verhaal van RIOT V begon ruim 40 jaar geleden in Brooklyn, New York. Onder de naam RIOT schreef de band metal geschiedenis als pioniers van de Amerikaanse power metal. Na het overlijden van frontman Mark Reale in 2012 besloot de band om, samen met nieuwe zanger Todd Michael Hall, verder te gaan als RIOT V. In april 2018 kwam de band met de nieuwe plaat Armor of Light! Ook deze band stampte er lekker op los en het plezier spatte er van af. Er werd door het publiek luidkeels mee gezongen bij diverse songs.

Sluitstuk en Headliner: Primal Fear

In augustus 2018 kwam Primal Fear met nieuwe plaat Apocalypse en met dat album op zak gaat de band in het najaar op tour door Europa. Gelukkig werd Nederland niet overgeslagen en kwam de band gisteravond naar Gigant. Primal Fear werd in 1997 opgericht en mag zich, ruim 20 jaar later, nog steeds één van Europa’s beste metalbands noemen. Dat was goed te merken aan het publiek; weinig locals en heel veel fans van buiten Apeldoorn en zelfs uit Duitsland.

Al met al een stevige Metal avond waar drie bands helemaal uit hun plaat gingen en dat enthousiasme succesvol op het publiek overbrachten.

Primal Fear, Popzaal Gigant, 13 oktober

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Gigant Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!