Rabo Museumkidsweek in CODA

Vrijdag 16 oktober 2015

Door Redactie

Kom tijdens de Rabo Museumkidsweek naar CODA FabLab en speel het heerlijk vieze Derriespel

woensdag 21 en 28 oktober, 14.00 – 17.00 uur | CODA, Vosselmanstraat 299 in Apeldoorn 

Tijdens de Rabo Museumkidsweek (17.10.2015/01.11.2015) is er voor kids op woensdag 21 en 28 oktober van alles te ontdekken én te doen in CODA FabLab. Zo kun je het Derriespel spelen of je eigen 3D ontwerp of boekenlegger maken met een 3D printer of lasersnijder. Je vindt CODA FabLab in CODA Centrale Bibliotheek, Vosselmanstraat 299 in Apeldoorn. De middag begint om 14.00 uur, de toegang is gratis! 

In CODA FabLab zijn er tijdens de Rabo Museumkidsweek twee speciale inloopmiddagen waarin je niet alleen ziet wat je allemaal kunt maken met bijvoorbeeld een 3D printer of lasersnijder, maar je mag ook zélf aan de slag! Zo kun je het Derriespel spelen waarbij de computer geen normaal toetsenbord heeft, maar allemaal gekke en vieze dingen die je aan moet raken om de computer te besturen. Of maak je eigen 3D ontwerp met behulp van het ontwerpprogramma Doodle 3D en print deze uit met de 3D printer. Met behulp van de razendsnelle lasersnijder kun je deze middagen ook nog je eigen boekenlegger maken. Meer over CODA FabLab, onze workshops en activiteiten vind je op www.coda-apeldooorn.nl/fablab.

Maar er is tijdens de Rabo Museumkidsweek voor kids tot ongeveer 12 jaar nóg meer om te ontdekken: in de bijzondere en interactieve kindertentoonstelling Wondersporen ontdek je op zeven verschillende verwonderingsplekken hoe de wereld in elkaar zit. Meer over deze tentoonstelling vind je op www.coda-apeldoorn.nl/wondersporen. Wondersporen is nog tot en met 6 maart 2016 tijdens reguliere openingstijden te zien; de toegang is gratis.

 

Jij komt tijdens de Rabo Museumkidsweek toch ook naar CODA?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!