Reorganisatie bij Gigant: 7 medewerkers op straat

Donderdag 12 december 2019

Door Redactie

Gerard Oltmans

De kogel is door de kerk. Gigant gaat reorganiseren. En dat betekent dat er 7 arbeidsplaatsen komen te vervallen. Dat meldt Dirk de Bruin in een brief aan de medewerkers en vrijwilligers van Gigant.

,,Het gonsde al wat langer rond en inmiddels is het vast komen te staan. Gigant heeft een reorganisatie nodig om de opgelegde gemeentelijke bezuiniging op te vangen”, meldt hij. Die bezuiniging komt neer op een korting van onze basissubsidie van 5%. Omdat de financiële situatie al niet rooskleurig was, komt het voortbestaan van de organisatie daarmee in gevaar als we niets doen. We grijpen daarom nu noodgedwongen in met een reorganisatie.”

Hij vervolgt: ,,Hoewel we ons deze keer kunnen beperken tot een relatief bescheiden reorganisatie, vervallen er toch (deels) 7 arbeidsplaatsen. Voor de betrokken medewerkers en ons allen is dat buitengewoon naar en vervelend. In overleg met de Raad van Toezicht, de Ondernemingsraad en de vakbonden werken we momenteel toe naar een definitief reorganisatieplan. We verwachten dat begin 2020 klaar te hebben.”

Hij benadrukt dat het vervallen van deze functies niets te maken heeft met het functioneren van de betreffende medewerkers. ,,Evenzo belangrijk is te benadrukken dat het vervallen van de functie vrijwilligerscoördinator niet betekent, dat we jullie als vrijwilligers niet meer ondersteunen”, licht hij toe. Vrijwilligers zijn cruciaal voor Gigant, we zijn blij dat jullie er zijn en trots dat jullie je voor Gigant willen inzetten. We gaan een en ander wel anders organiseren, maar ik hoop en verwacht dat dat voor jullie geen nadelige gevolgen zal hebben.”

In januari zal er een bijeenkomst plaatsvinden waarin de Bruin de betrokkenen gaat bijpraten over de reorganisatie en de wijze waarop het bestuur verder wil werken aan een gezonde toekomst van Gigant.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!