Rik Zaal bij Nawijn en Polak

Woensdag 18 november 2009

Door Stadsmens

Op 24 november 2009 houdt Rik Zaal een lezing bij boekhandel Nawijn & Polak. Deze lezing is ter gelegenheid van de introductie van zijn boek ‘Heel Nederland’ waaraan hij vijf jaar werkte. Aan de introductie van het boek was een fotowedstrijd gekoppeld. De Apeldoornse fotograaf Jeroen Taalman maakte de winnende foto die tijdens de deze wedstrijd werd gekozen als de foto van de meest Nederlandse plek.

Rik Zaal is schrijver en programmamaker. Hij werkte onder meer voor de Volkskrant, NRC Handelsblad, Het Parool, VPRO en AT5. Nadat hij alle uithoeken van Spanje had bereisd en beschreven in zijn reisgids Spanje, begon Rik Zaal aan een nieuwe gids. Deze keer dichter bij huis. Vijf jaar lang reisde Zaal heel Nederland af. Alle provincies, talloze steden, dorpen, streken en natuurgebieden wandelde hij door. Tot zijn eigen verbazing vond hij in Nederland een groter land dan Spanje. In zijn kolossale ‘Heel Nederland’ (twee delen) doet hij Nederland uit de doeken. Inclusief adviezen voor logeer- en eetadressen, allemaal uit eigen ervaring.

Zaal was eind oktober 2009 te gast bij Pauw en Witteman om over zijn project te vertellen. De uitslag van de fotowedstrijd werd in deze uitzending bekendgemaakt. De foto van Jeroen Taalman werd uit ruim 400 inzendingen uitgekozen als het meest Nederlandse plekje. De foto tijdens de uitzending besproken en daarna onder meer gepubliceerd in het Algemeen Dagblad.

Na de lezing van Rik Zaal op 24 november wordt als verrassing de foto aan de auteur aangeboden door de fotograaf.

Datum 24 november 2009

Aanvang programma 20.00 uur.

Boekhandel Nawijn en Polak aan de Markt.

meer informatie op www.heelnederland.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!