Rudiaans schilderen met Voss

Dinsdag 14 maart 2017

Door David Levie

Hij noemt het zelf een masterclass Rudiaans schilderen. Wat dat allemaal inhoudt kan een ieder die zich komende zaterdag (18 maart) naar Artcafé Sam Sam begeeft ervaren. Deelname is kosteloos, de verf wordt door Talens gesponsord.

Rudi Voss is een van de schilders die aan deze masterclass-reeks is verbonden. Heel veel denkwerk komt er niet aan te pas, want de kunstschilder heeft de contouren reeds op het grote doek gezet. Het invullen van de vlakken laat hij met plezier over aan de deelnemers die zo gezamenlijk een groot schilderij maken. Wel leren ze hoe Rudi zijn verf mengt. De geportretteerde is Mimi, een medewerkster van het café aan de Van Kinsbergenstraat dat sinds jaar en dag ruimte biedt aan beeldende kunstenaars, fotografen en muzikanten.

Rudi Voss heeft onlangs zijn serie ’criminele wereldleiders’ afgerond. Ze staan voorzien van appels op hun hoofd afgebeeld op onder meer t-shirts die te koop bij (sport)vintagewinkel PlanC aan de Stationsstraat nabij Omnizorg. Dankzij dat appeltje krijgen figuren als Mao en Stalin iets menselijks. Op het ogenblik is Rudi Voss bezig met the good guys, zoals hij Malala, de Bijbelse Eva en zijn sporthelden Cruijff en Lubberding noemt. Binnenkort is geheel buiten iedere reeks om burgemeester John Berends aan de beurt. Met twee andere kunstenaars is daarvoor Galerie PS20 tegenover de vintagewinkel gereserveerd. En wie daaraan niet genoeg heeft kan Rudi Voss op zondag 2 april ontmoeten in ACEC waar hij schildert in het kader van de jaarlijks Kunstroute, een wandeling langs galeries, artistieke winkels en horeca met expositieruimte.

Maar eerst is zaterdagmiddag Sam Sam aan de beurt. Deelnemers vanaf 18 jaar zijn welkom vanaf 16 uur.

Staande foto, met trui: Arda Aras
Overige foto’s: Caroline Wilms Floet

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?