Lenteritueel adembenemend mooi

Vrijdag 11 mei 2018

Door Peter Vroon

Jip de Jonge

Toneelgroep Oostpool en Introdans hebben gisteren een voorstelling neergezet in Theater Orpheus. Dit in samenwerking met Theater Orpheus en de Deventer Schouwburg.

Startpunt is het radicale ballet Sacre du Printemps van 100 jaar geleden; toentertijd een zeer spraakmakende uiting van deze kunstvorm. Toneelgroep Oostpool en Introdans hebben jongeren uit Oost Nederland betrokken bij beide kunstvormen: spel en dans.

Een combinatie van toneel en dans. Kan dat? De 22 jonge spelers/dansers hebben laten zien en voelen dat dit zeker kan. Het publiek werd een uur lang zinderend meegenomen in een wereld waarin jongeren leven en beleven. Puberteit herbeleven en loskomen van groepsdruk.

Een wereld waarin je als enkeling moeite hebt om tegen de stroom in te gaan van collectieve groepsdruk. een voorstelling met meerdere lagen. Uiteraard is Sacre du Printemps aangepast aan deze tijd waardoor je een 2.0 versie krijgt. Het is geen 1913 meer, maar 2018.

Wonderschone regie en choreografie gemaakt door Timothy de Gilde en Adriaan Luteijn. Het mooie van deze voorstelling is dat de jongeren een energie lieten zien en beleven waarin je als toeschouwer je deel voelde van de magie van toneel en dans. 

Wat is toneel en dans toch een mooie kunstvorm. Het publiek genoot en een staande ovatie aan het einde van de voorstelling was groots. Zo mooi om passie en creativiteit gecombineerd te zien worden.

Teaser Lenteritueel; Toneelgroep Oostpool en Introdans:

Donderdag 1o mei Rabobankzaal, Theater Orpheus.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Kunst

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!