Saturday Night van Wild Romance, maar dan op vrijdagavond

Zondag 24 april 2022

Door Ernst van Rossum

De rockers van Wild Romance stonden op Apeldoornse poppodium Gigant.

Wie Wild Romance zegt, denkt in eerste instantie aan Herman Brood. Hoewel deze rasartiest al enige tijd niet meer onder ons is, is zijn gemis bij velen nog altijd voelbaar. Natuurlijk, blijven hangen in het verleden is gevaarlijk en de vergelijking tussen de huidige bezetting en die met een unieke frontman Herman Brood is wellicht niet redelijk, maar toch kan ik niet aan dit gevoel ontkomen. Dat maakte van deze gig ook een optreden met twee gezichten.

Gitaristen David Hollestelle en Dany Lademacher zijn nog de enigen die ook in de originele Wild Romance jarenlang hun capaciteiten op de snaren hebben laten horen en die ervaring was ook vrijdag te merken. Niet dat de andere muzikanten zwak waren, zeker niet de bassist en zanger zijn zeker een frisse aanvulling , maar de stuwende kracht in het geheel was vooral Dany Lademacher die, met enkele vlammende solo’s, het publiek regelmatig in extase wist te brengen. Samen met David Hollestelle wist hij het publiek te raken en als enigen het gevoel van de oude Wild Romance terug te brengen. De gig werd aangevangen en afgesloten met opzwepende woorden van Koos “coach” van Dijk. Koos is de oud-manager van Brood.

Dat de Wild Romance momenteel weer bij elkaar zijn, is echter vooral de verdienste van zakenman Jan in ‘t Hoen. Hij haalde Wild Romance weer bij elkaar. De vraag is echter of men dit heden ten dage nog altijd onder deze bandnaam zou moeten doen. Lademacher en Hollestelle bevestigen muzikaal deze vraag weliswaar, maar desondanks zal, zonder hen, de oude Wild Romance met unieke Herman Brood-vibe, niet meer aanwezig zijn.

Dan blijft er een hele aardige band over, maar niet een die de sfeer van weleer kan terugbrengen. Maar misschien moet men dat ook niet willen. Wat aldus overblijft na deze avond zijn dubbele gevoelens over Wild Romance na een muzikaal aangename avond.

Aaron Asbury, getalenteerd singer-songwriter

In het voorprogramma maakte Aaron Asbury zijn opwachting, een getalenteerde singer-songwriter die niet echt paste bij de avond. Zijn muziek was niet echt passend maar wel goed en in een andere setting was hij zeker een waardevol en mooi voorprogramma.

Vrijdagavond 22 april, Popzaal Gigant.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Gigant Apeldoorn
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!