Schoorsteengeluk nu ook in Apeldoorn!

Woensdag 30 september 2015

Door Redactie

Schoorsteengeluk is een project voor kinderen uit gezinnen uit Apeldoorn, die door financiële omstandigheden geen of nauwelijks Sinterklaas kunnen vieren.

Wij, Marieke van Luttikhuizen en Marjolein Verschut, zijn dit project gestart om dit alsnog mogelijk te maken. Zo’n 75 kinderen in de leeftijd van 0-10 jaar komen met hun ouders en oudere broers en zussen naar een groot feest in Restaurant De Wilde Pieters op 5 december. Sinterklaas en zijn Pieten komen uiteraard ook op visite en zij zullen aan alle kinderen een zak met cadeautjes uitdelen, waarmee zij ’s avonds thuis, binnen het gezin, een echte Sinterklaasavond kunnen vieren.

De cadeautjes en toebehoren voor het feest worden voor een deel door particulieren en een deel door bedrijven aangeboden. U kunt hierbij denken aan speelgoed, boeken, spellen, puzzels, maar ook toegangskaartjes en cadeaubonnen, snoepgoed en chocolade, inpakpapier en verpakkingsmaterialen.

Elke donderdagavond hebben wij tussen 19.00 uur en 20.30 uur een inzamelmoment. Tot op heden zijn er elke week meerdere mensen tassen en dozen vol cadeautjes komen brengen, maar aangezien wij echt elk kind van een zak vol presentjes willen voorzien (waaronder elk kind minstens één boek en elk gezin een gezelschapsspel) kan er nog veel meer bij.

We zoeken nieuw of echt zo goed als nieuw speelgoed, spellen, boeken, knutselspullen, buitenspeelgoed enzovoorts. Knuffels hebben wij reeds voldoende ontvangen. Speciale aandacht willen we vragen voor cadeautjes voor jongens van 8-10 en meisjes van 5-8. Hier zijn we echt nog naar op zoek.

Er zijn tot op heden 53 kinderen aangemeld. Er kunnen dus nog 22 kinderen worden aangemeld. Het gaat hierbij om kinderen tussen de 0-10 jaar die anders geen of nauwelijks cadeautjes zouden krijgen. U mag uiteraard ook een ander gezin aanmelden, mits u toestemming heeft van de ouders.

Wij hopen ook op sponsoring van bedrijven. Dit kan in natura zijn, bijvoorbeeld jute zakken, inpakpapier, chocoladeletters, toegangskaartjes of cadeaubonnen. Maar ook een financiële bijdrage wordt zeer gewaardeerd. Dit zal in overleg met de donateur gebruikt worden voor de specifieke aanschaf van speelgoed of materialen waar nog tekort aan is.

Meer informatie over dit project vindt u op onze website: www.schoorsteengelukapeldoorn.wordpress.com en op onze facebookpagina Schoorsteengeluk Apeldoorn.

Wilt u een gezin of uw eigen kinderen aanmelden of wilt u het adres weten om op donderdagavond cadeautjes te komen brengen? Stuur dan een mailtje naar: sammetje92@live.nl

Laten we er met zijn allen een fantastisch feest van maken voor deze kinderen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!