Schots en scheef

Donderdag 9 december 2010

Door Randy Gasper

Zes studenten – waaronder de Apeldoornse Mandy Lamers – van de opleiding Cultuur Maatschappelijke Vorming op Windesheim moeten in opdracht van school een universiteit bezoeken in het buitenland. Voorwaarden van deze reis is dat de universiteit die ze gaan bezoeken dezelfde opleiding aanbiedt en dat de reis niet door jezelf bekostigd mag worden. De reis kent een duur van 3 dagen en voor huisvesting wordt gezorgd door de universiteit in het buitenland. De reis van Mandy en haar groep genaamd Schots en Scheef gaan naar een universiteit in Boedapest.

Om deze reis te kunnen ondernemen, moeten de 6 studenten allerlei creatieve projecten opzetten, om geld in te zamelen. Zo heeft iemand inmiddels een brommer te koop gezet en is de opbrengst gedoneerd. Iemand anders bood aan zijn huis te laten schoonmaken voor het royale bedrag van € 100,-. En zelf organiseerde Schots en Scheef onlangs een klein benefiet concert in Art-Café Sam Sam om voor dit doel geld in te zamelen.

De Apeldoornse band The Doots en Apeldoornse zangeres Mensje van Steen (ft. Rik Pullen) gaven acte de presence en speelden vol overgave voor een gezellig druk Art-Café. De opbrengst van dit initiatief was ruim € 250,-. Samen met de opbrengst van de andere initiatieven, komt de reis naar Boedapest heel dichtbij. Letterlijk zelfs, want op 16 januari gaat de groep van Mandy Lamers en consorten naar Hongarije. Voor deze reis kan nog altijd gedoneerd worden. Neem hiervoor contact op met Mandy Lamers via: www.schotsenscheef.hyves.nl

Hieronder volgt een korte indruk van de optredens tijdens het benefiet concert in Art-Café Sam Sam:

Schots en Scheef from Demis van Eyden | GreenPixx on Vimeo.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?