Slijp je zinnen en doe mee met de CODA Dichtwedstrijd

Dinsdag 10 februari 2015

Door CODA

© CODA

De nationale Poëzieweek werd zoals altijd geopend met Gedichtendag, een geweldig poëziefeest dat donderdag 29 januari plaatshad in CODA Auditorium. Nieuw onderdeel van de Poëzieweek in CODA is een dichtwedstrijd voor jonge dichters (11 tot 14 jaar) waaraan stadsdichter Hanz Mirck zijn medewerking verleent. Ter inspiratie voor deze wedstrijd schreef hij een bijzonder drieregelig gedicht dat prominent op de gevel van CODA Centrale Bibliotheek te zien is.

Het thema van de nationale Poëzieweek dit jaar is Met zingen is de liefde begonnen. Een thema waar al veel over gezegd, geschreven en gezongen is, maar waar je natuurlijk nooit over uitgepraat raakt. Met de dichtwedstrijd wil CODA jongeren aansporen om hun ideeën en dromen over de liefde te delen. Hanz Mirck schreef speciaal hiervoor het volgende drieregelige gedicht: “Slijp mij scherp / Zing mijn zinnen / Stuf mij niet stil” waarmee hij jonge dichters wil inspireren. In dit gedicht laat Mirck een potlood ‘aan het woord’ dat jonge dichters uitdaagt om muzikale, mooie zinnen over de wereld om hen heen op papier te zetten en om zich vooral niet te laten afremmen. De mooiste gedichten krijgen tijdelijk een plekje in CODA Junior.

Doe ook mee aan de dichtwedstrijd en stuur jouw gedicht vóór maandag 16 februari naar CODA, Vosselmanstraat 299, 7311 CL Apeldoorn t.a.v. Hanz Mirck. Je kunt het gedicht (in een enveloppe en ter attentie van Hanz Mirck) ook inleveren bij de balie in CODA Centrale Bibliotheek, Vosselmanstraat 299 in Apeldoorn. Vergeet niet je contactgegevens te noteren.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!