Start nieuwe cursus bij Da Capo

Dinsdag 25 november 2014

Door Remmelt Klos

Bij de stichting Da Capo aan de Molenstraat  is vanmorgen een nieuwe groep begonnen met een taalcursus Nederlands voor (migranten-)vrouwen. Veel van de dames spreken niet of nauwelijks Nederlands, wat de integratie belemmert. Als ze de Nederlandse taal enigermate machtig zijn kunnen ze ook andere cursussen gaan volgen.

De dames krijgen naast de taalcursus Nederlands ook vormingslessen. Daar komen vragen aan de orde als: “wie ben ik en hoe sta ik in de Nederlandse samenleving? Wat kan ik? Waar wil ik naar toe?”, maar ook onderwerpen als het opstellen van een goede CV, sollicitatietraining en dergelijke staan daar op het programma.De deelnemers mogen ook deelnemen aan activiteiten in het eigen atelier. Het atelier is een voorbereiding op regelmatige activiteiten in een werkkring.

De beursvloer
Tijdens de beursvloer in het gemeentehuis werden al enkele matches gemaakt met instellingen en bedrijven voor leerwerkplekken. Te zijner tijd kunnen de dames daar gebruik van maken om ervaring op te doen en daarmee de integratie te bevorderen.

De stichting Da Capo (muziekterm voor ‘opnieuw beginnen’) is een stichting met één beroepskracht en verder allemaal vrijwilligers. Zoals uit de bovengenoemde activiteiten al blijkt, is de stichting opgericht om mee te helpen om deze vrouwen beter te laten integreren in de Nederlandse samenleving.

Om dit werk te kunnen doen, zijn vrijwilligers nog steeds van harte welkom. Vooral creatieve vrijwilligers, die kunnen helpen in het atelier zijn van harte welkom. Ook vrijwilligers die op andere manieren willen helpen om de doelstelling waar te maken, zijn natuurlijk heel erg welkom.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!