Studenten van Aventus gaan strijd aan tijdens ‘International Hotel & Tourism Challenge’

Woensdag 12 november 2014

Door Redactie

Niels Zomer

4 studenten van Aventus gaan van 17 tot en met 22 november naar Belgrado, Servië, om mee te doen aan internationale vakwedstrijden tijdens het jaarlijkse congres voor Europese Hotel & Tourism scholen. Het Aventus Belgrado Team 2014 bestaat uit 4 talentvolle studenten: Marit Onderberg, Anika van Zon, Thirza Vonk en Jasper Maresch. Zij gaan in 4 verschillende disciplines de strijd aan voor een internationale titel op hun vakgebied. Het is voor het eerst dat Aventus een groot team afvaardigt naar deze vakwedstrijden.

De lekkerste koffie van Europa
De 4 mbo-studenten blinken uit in verschillende disciplines en hebben hier in Nederland (op school of tijdens stage) al bijzondere dingen laten zien. De wedstrijd zal veel van hen vragen op gebied van doorzettingsvermogen, improvisatietalent en samenwerking. Ze worden in internationaal samengestelde teams gezet en moeten de hele week in dit team aan een opdracht werken. Een vakjury zal aan het eind van de week hun prestaties beoordelen. Marit Onderberg en Jasper Maresch vertegenwoordigen Aventus als manager in de toerisme en hotel wereld. Anika van Zon meet zich met andere Europese patissiers. En wellicht maakt Thirza Vonk wel gewoon de lekkerste koffie van Europa. Zij is al specialist Barista bij de Cantharel te Apeldoorn en maakt het liefst een cappuccino met een eigen touch.

Mooie kans
‘Wij vinden het belangrijk om onze studenten deze internationale ervaring mee te geven. Ze kunnen tijdens het congres werken aan hun eigen internationale netwerk. Daarbij willen we ze meegeven dat het van belang is om je blik te richten over grenzen heen. Het is een unieke ervaring voor de studenten waar ze heel veel van gaan leren. Belangrijke bagage in hun persoonlijke ontwikkeling’, aldus Piet de Kant, teammanager van Aventus. De 4 studenten gaan ook gewoon voor de eerste prijs. Jasper Maresch popelt om te vertrekken ‘Ik kan niet wachten om af te reizen. Wat zou het gaaf zijn om te winnen!’

Foto: Het Aventus Team Belgrade 2014 bestaat uit v.l.n.r Thirza Vonk, Jasper Maresch, Anika van Zon, Marit Onderberg.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!