Studieverenigingen nieuwe stap naar studentenstad

Dinsdag 4 september 2012

Door Redactie

Google Streetview

Er zijn nieuwe tekenen van leven ontdekt in het Apeldoornse studentenleven. Werd er eerder al met veel bombarie een site gelanceerd voor studerend Apeldoorn, nu kunnen we ook 2 heuse studieverenigingen presenteren.

Voor aanvang van dit schooljaar waren dit er nog nul. De eerste studievereniging van Apeldoorn werd opgericht door studenten van de Hoger Hotelschool van het Saxion. Onder de naam Promaitre gaan zij door het leven. Niet veel later volgde van deze onderwijs instelling een tweede en wel de afdeling Security Management. Het is slechts een kwestie van tijd voordat het Security Management Studenten Platform (SMSP) zoals de club gaat heten als tweede studievereniging een feit is. De statuten worden nu afgerond bij de notaris.

Op de site van Saxion reageert bestuurslid Jaap Verhees enthousiast: ‘Het begon als een geintje, maar al snel werd het heel serieus. Belangrijk voor ons is om op deze manier korte lijntjes met het werkveld te houden. In ons vakgebied is je netwerk ongeveer het belangrijkste wat je hebt.’

De studievereniging zal ondere andere activiteiten gaan organiseren zoals een oprichtingsfeest en bezoeken aan vakbeurzen.

Heus waar: Apeldoorn wordt studentenstad.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!