Succes musical Fiddler on the Roof in Theater Orpheus

Woensdag 18 april 2018

Door Redactie

Sven Scholten

De regio première van Fiddler on the Roof  vond dinsdag 17 april plaats in Theater Orpheus. Deze uitverkochte voorstelling gaf het startsein voor een reeks voorstellingen in Apeldoorn. Aanstaande zondag eindigt de tournee en is de laatste voorstelling van Fiddler on the Roof te zien in Orpheus.  

Het verhaal gaat over een arme, joodse melkboer, Tevye, en zijn vijf dochters. In deze nieuwe actuele versie van het verhaal staan familiewaarden en eigen tradities bij een volk op de vlucht, centraal. De voorstelling is een klassieker met songs als ‘If I were a rich man’, ‘Sunrise, Sunset’ en ‘Matchmaker, Matchmaker Make Me A Match’.

De zeer succesvolle musical is bekroond met lovende recensies. Tijdens zijn musicaldebuut viel Thomas Acda dit jaar direct in de prijzen bij het Musical Awards Gala. Hij won voor zijn rol als Tevje de prijs voor ‘beste mannelijke hoofdrol’. Fiddler on the Roof viel ook in de prijzen met een Musical Award voor Jacob de Groot als ‘aanstormend talent’ voor zijn rol als Perchik.

Theateralliantie
Om vaker dit soort grootschalige en unieke voorstellingen naar Apeldoorn te halen, heeft Orpheus zich onder andere aangesloten bij de Theateralliantie. Dit samenwerkingsverband tussen zes grote theaters in Nederland, heeft als doel om grootschalige, kwalitatief hoogstaande theaterproducties op de Nederlandse podia te brengen. Later dit jaar zijn de Theateralliantie producties Selma Ann Louis, The Color Purple en The Addams Family te zien bij Theater Orpheus..

Laatste tickets
Wie deze musical absoluut nog wil zien moet wel snel zijn; er zijn slechts nog enkele tickets beschikbaar voor Fiddler on the Roof in Theater Orpheus. Tickets zijn verkrijgbaar via www.orpheus.nl of telefonisch: 055 527 03 00.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Theater

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!