Tapdansend door Orpheus

Zondag 30 maart 2014

Door Peter Vroon

Persfoto van Orpheus

 

 

Wat een wervelende show van Spirit of the Dance was het in Orpheus. Wat een energie, wat een passie, wat een geweldige atletische beweging van deze topsporters die theater brengen.

Geweldig zijn de Ierse dansen, die gebaseerd zijn op de specifieke stijl uit de vorige eeuw in Ierland. Het was toen verboden te dansen in het zwaar katholieke land. De Ierse dansen met de strakke armen naast het lijf geven de stijve Ierse traditie aan. maar tegelijkertijd de wil om uit te breken en van de vrijheid te genieten.

De huidige dansers  spatten van energie en verstaan de kunst van het vermaken van het publiek.

De eerste set dansen bestond niet alleen uit Ierse dansen, maar was een mengelmoes van dansen uit heel de wereld. Dat geeft verwarring. Ik snap niet helemaal waarom de choreograaf hiervoor gekozen heeft. De Ierse dansen symboliseren passie en kracht en hebben het niet nodig om Spaanse dansen en Yanks dansen te laten zien. Het publiek reageert op alles enthousiast. Van Spaans tot Iers. Vermaak ten top.

Spirit of the dance is Iers en zo moet het blijven.

De geweldige belichting en de uitgekiende choreografie zijn verbluffend. De kracht van de dans overheerst. Geweldig. Ik word hier heel blij van. Wat een professie persen de dansers uit hun lijf. Wat een mooie zang van the Celtics ladies. Zang en dans gaan samen. Van klassieke zang tot Iers. Nummers van Adèle, Queen en anderen passeerden de revue. De tweede set had soms haast musical-achtige elementen, maar heerlijk ondergedompeld in de Ierse sferen.

Spirit of the Dance laat een fabelachtige indruk achter. Wat een talent en wat een passie.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!