Theater Orpheus blikt terug op geslaagd jubileumfeest

Donderdag 19 maart 2015

Door Redactie

Theater Orpheus kijkt terug op een geslaagde jubileumviering. Drie dagen lang stond het theater bol van feestelijke activiteiten met de opening van de speciale jubileumexpositie, de lancering van het Ondernemerspodium en een groots theaterfestival als afsluiter. Kijk voor meer informatie en foto’s van de verjaardag van Orpheus op: www.orpheus.nl/50jaar.

Jubileumexpositie

Op de eigenlijke verjaardag van Orpheus, donderdag 12 maart, vond de opening van de jubileumexpositie plaats. De openingshandeling lag in handen van wethouder Cziesso van Cultuur, die symbolisch een doek liet vallen waarmee een metersbrede banier werd onthuld. Daarna konden alle genodigden hun ronde langs de expositie maken waarbij ze bij elk werk toelichting kregen van de kunstenaar zelf. Extra aandacht deze middag was er voor Paula de Graaf, die de expositie samenstelde. Zij ontving een koninklijke onderscheiding voor haar werkzaamheden voor Orpheus. De Graaf zorgt al vele jaren voor wisselende exposities in het theater.

Ondernemerspodium

Op vrijdagmiddag werd Het Ondernemerspodium powered by Orpheus geopend, in het bijzijn van 100 gasten in een prachtig aangeklede Rabobankzaal. Het Ondernemerspodium is een nieuw initiatief van Orpheus en legt de verbinding tussen het theater en de ondernemers van Apeldoorn, door middel van inspirerende sessies en een pakket vol zakelijk/cultureel voordeel. Het Ondernemerspodium zal bijzondere podiumevenementen in Apeldoorn gaan realiseren. Een (inhoudelijk) spetterende show, met medewerking van enkele ondernemers, cabaretiers en dansgroep Come Correct vormde het startsein van het Ondernemerspodiumseizoen 2015-2016, waarvoor ondernemers zich nog kunnen aanmelden via orpheus.nl/ondernemerspodium.

Theaterfestival

Op zaterdag was het de gehele dag feest in Orpheus met een gratis toegankelijk theaterfestival. De dag begon in een grote circustent voor het gebouw, waar burgemeester Berends een grote taart aansneed en er aan alle bezoekers koffie en taart werd uitgedeeld. Het festivalprogramma bestond uit diverse theatershows, kindervoorstellingen, workshops en allerlei leuke activiteiten in de foyers. ’s Avonds sloot de Apeldoornse band Van Zanten het feest gepast af en ging het tot in de late uurtjes door. Verdeeld over de dag mocht Orpheus zo’n zesduizend bezoekers verwelkomen, een ongekend aantal.

Orpheus kijkt terug op drie zeer geslaagde dagen en dankt hierbij nogmaals alle partners en sponsoren die hier op welke manier dan ook aan bijgedragen hebben.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!