Theater Orpheus brengt eindmusical groep 8 op de planken

Donderdag 2 mei 2019

Door Redactie

Leerlingen en leerkrachten van groep 8 in de regio Apeldoorn kunnen zich vanaf vandaag, donderdag 2 mei, aanmelden voor de wedstrijd ‘Groep 8 op de Planken’, een initiatief van Theater Orpheus. Met de wedstrijd maken de leerlingen kans op een onvergetelijk afscheid van de basisschool; Orpheus stelt haar podium beschikbaar voor de uitvoering van de eindmusical van één groep 8 klas.

Het einde van het schooljaar is een extra speciaal moment voor groep 8’ers. Zij nemen afscheid van de school waar de meesten van kleuter tot puber hebben doorgebracht. Dat bijzondere moment wordt over het algemeen gevierd met de eindmusical. Mirjam Barendregt, directeur van Orpheus: ,,Om de eindmusical extra bijzonder te maken geeft Orpheus groep 8-ers de kans om op een speciale manier hun basisschooltijd af te sluiten, namelijk op het podium in onze prachtige Rabobank-theaterzaal. Optreden voor een volle zaal, met vaders, moeders, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s en vriendjes, is natuurlijk de ultieme kennismaking met de wereld van theater. Dat moet een extra kick geven en de mooiste eindmusical ooit opleveren.”

Aanmelden ‘Groep 8 op de Planken’

Om kans te maken om in de voetsporen te treden van grote musicalhelden als Simone Kleinsma, Johnny Kraaikamp en Chantal Janzen moeten leerlingen en leerkrachten een deskundige jury zien te overtuigen met hun motivatie, een korte omschrijving van de musical, waarom daarvoor is gekozen en hoe deze wordt uitgevoerd. Op basis van creativiteit en originaliteit van de inzendingen beslist de jury, bestaande uit de Kinderburgermeester van Apeldoorn Sibel Ozskan, wethouder van Onderwijs in Apeldoorn Nathan Stukker en directeur van Orpheus Mirjam Barendregt welke klas de gelukkige winnaar is.

Barendregt: ,,We stellen geen eisen aan de motivatie; de leerlingen kunnen het dus zo gek maken als ze zelf willen. Bijvoorbeeld door met een video te laten zien wat ze van plan zijn. Of door het delen van foto’s van kostuums of andere props. Als jury kijken we naar originaliteit van de inzending en uiteraard de creatieve uitvoering van de musical. We kijken nu al uit naar alle inzendingen!’ Wethouder Nathan Stukker: ‘Dit is natuurlijk dé kans om in een echt theater op de planken te staan en volop te shinen! Dus overtuig je meester of juf en meld je met je klas aan.”

Kans op seizoen lang gratis naar jeugd- en familievoorstellingen

Iedereen die zich inschrijft voor de wedstrijd ‘Groep 8 op de Planken’ maakt eveneens kans op een seizoen lang gratis naar alle jeugd- en familievoorstellingen. De prijs geldt voor twee personen, en wordt 2 keer verloot. De winnaars krijgen naast een plek op het podium ook een 2e kaartje gratis voucher, voor zichzelf en voor hun ouders. Op dinsdag 28 mei wordt de winnende klas bekendgemaakt. Leerlingen en leerkrachten van groep 8 uit de regio Apeldoorn kunnen zich aanmelden op: orpheus.nl/groep8opdeplanken. Aanmelden kan tot en met woensdag 22 mei, 23.00 uur.

Wedstrijdvoorwaarden

Orpheus stelt voor deze winactie de Rabobankzaal inclusief techniek en technische ondersteuning ter beschikking. De datum van uitvoering wordt in overleg met de winnende klas bepaald, maar zal moeten plaatsvinden in juni of juli 2019. Vervoer en catering zijn niet inbegrepen. Uiteraard denkt Orpheus graag mee over een goede invulling hiervan. Op de website www.orpheus.nl/groep8opdeplanken staat een overzicht van gemeenten van waaruit scholen kunnen deelnemen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Theater

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!