Thema-avond Ouders in de vereniging

Dinsdag 12 januari 2010

Door Bas van den Hoogen

Op donderdag 18 februari 2010 organiseert het Verenigingsburo een thema-avond “Ouders in de vereniging” in samenwerking met de Rabobank. 

“Ouders, je kunt niet mét ze en je kunt niet zónder ze”, zei eens een verenigingsbestuurder tijdens een onderzoek over ouderparticipatie binnen de vereniging. Gelukkig is veruit het grootste deel van de ouders op een positieve manier betrokken bij de sportbeoefening van hun kinderen. Maar wat doe je als vereniging met het groepje ouders dat het altijd beter denkt te weten? Hoe ga je om met ouders die hun kinderen steeds maar weer toeschreeuwen dat ze beter moeten presteren? Hoe kun je als vereniging iets doen aan die ouders die snel hun kind ‘afgooien’ en er direct weer vandoor gaan?

Tijdens deze avond over ouders krijgt u praktische handreikingen om de betrokkenheid en de participatie van ouders bij uw organisatie te vergroten, om negatief gedrag een positieve wending te geven, om ongewenst gedrag te voorkomen en om ouders op een goede manier te confronteren met hun eigen handelen. Er wordt dieper op de materie ingegaan aan de hand van vragen, beeldmateriaal, praktijksituaties en discussie.

Inschrijven
U dient zich voor deze bijeenkomst in te schrijven. Klik hier om u in te schrijven. Voor meer informatie kunt u kijken op www.vrijwilligersacademieveluwe.nl (training 258) of u kunt contact opnemen met het Verenigingsburo info@verenigingsburo.nl of op 055-5270581.

Datum: donderdag 18 februari 2010
Tijd: 19.30 uur – 22.00 uur (vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar)
Locatie: Rabobank, Marktplein 40

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!