Tim Koldenhof  investeert in sfeer

Donderdag 13 december 2018

Door David Levie

Hoe maak je een kale hal van 2500 vierkante meter gezellig genoeg voor een festival? Tim Koldenhof geeft antwoord: door flink te investeren in sfeer. In zijn geval betekent dat 15 pallets met kerstversiering en nieuw glaswerk. ,,Een loods vol’’, aldus de ondernemer die zich dit weekend schaart achter de Pop-up Foodhallen op het Zwitsalterrein waar ook zijn bedrijf gevestigd is.

Zo loopt er 800 meter zogeheten prikkabel door de hal, kleine lampjes die veel sfeer oproepen. ,,Een kerstboom heeft in zo’n hal geen zin’’, zegt hij met gevoel voor understatement. Duizenden euro’s heeft hij naar zijn zeggen geïnvesteerd om het zijn publiek naar de zin te maken.  Dat mag gratis naar binnen en wie over een kleine beurs beschikt heeft al iets te eten voor 5 euro. ,,Deze afspraak hebben we met alle tien de topkeukens gemaakt.’’

Het aanbod is divers.  Van heel luxe tot simpel. Van blini’s (Russische pannenkoekjes) met kaviaar tot de gehaktballen van Apeldoorner Harry Vesseur als Ballen Harry en in een andere hoedanigheid Party Harry.  Het neusje van de zalm op het gebied van barbecueën komt van Jord Althuizen wiens laatste kookboeken in de reeks Smokey Goodness  tot de bestsellers behoort. Een nieuwkomer op het festival dat zijn derde jaar beleeft. Ook een van de meest spraak- en smaakmakende restaurant van de gemeente Apeldoorn is van de partij met een gerecht dat aan de Amersfoortseweg in Hoog Soeren is geboren: de gefrituurde champignon met een zachte, romige  knoflooksaus: de Champignon Dordogne.

Het internationale tintje komt uit Oostenrijk: een oplaadbare creditcard waarmee je alles wat met eten en drinken te maken heeft kunt betalen en opwaarderen.  ,,Een heel handig systeem dat ik op een festival op de Nürburgring (autoracen) in Duitsland heb leren kennen.’’ Om alles in goede banen te leiden zijn twee Oostenrijkse meisjes ter plekke die met de card de nodige ervaring hebben opgedaan.  Wie 45 euro in één keer besteedt krijgt er gratis vijf euro bovenop.  ,,Een primeur op een Nederlands festival’’, zegt Tim Koldenhof die daarmee het elektronische muziekfestival Mysteryland voor is.

Zaterdag en zondag gaat de hal om 13 uur open. ,,We gaan door tot de laatste gast in de avond vertrokken is’’, vult Tim Koldenhof aan. ,,Iedere dag hebben we live muziek.’’

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Festival

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!