TJOF 2015 Apeldoorn zit vol met jong talent

Donderdag 30 april 2015

Door TheaterStefan

Flower & the Dog

Op woensdag 15 april 2015 konden we in Orpheus Apeldoorn genieten van het Apeldoorns theater jongeren festival TJOF.

Er waren acts op het gebied van zang, dans en acteren.

Natuurlijk waren er ook geweldige prijzen, de winnaar kreeg een geld bedrag ter waarde va 250 euro, per categorie was er ook nog een prijs. De winnende dansact kreeg een fotoshoot, de winnende theateract kreeg gratis kaarten voor Heerlijk duurt het langst (musical) in Orpheus en de winde zangact kreeg een show naar keuze aangeboden door Gigant.

Er waren maar liefst 11 acts die meededen en die werden beoordeeld door een vakkundige jury, bestaande uit Gillian de Vries, Sophie Schut, Robin Boissevain en Laurie Reijs. Daarnaast hadden wij als publiek natuurlijk ook een stem.

De presentatie van deze avond lag in handen van Joji Na, die ik echt gegroeid vind in zijn presentatiewerk, dat mag ook wel eens gezegd worden.

De acts gingen van start en de een was leuker dan de ander, maar wat dan toch opvalt is de zangacts, die met een lessenaar staan en daar de tekst op, iets wat bij mij afknapt maar gelukkig ook bij de jury ook. De acteeracts, die soms erg slecht verstaanbaar zijn als ze niet met microfoon spelen en dat is erg jammer, want het publiek heeft veel gemist. Bij de dansacts was de een nog beter dan de ander, maar in sommige groepen lag het interne niveau nogal uit elkaar.

Persoonlijk genoot ik erg van Theater groep Impact, omdat die op een leuke manier het verschil tussen jongeren en hun ouders laten zien en dat deden ze met volle overtuiging. Daarnaast was zangeres Nienke echt geweldig, mooie stem, lag lekker in het gehoord. Qua dans vond ik het lastig, want in de groep Dope & Kingz vond ik het niveau erg uit elkaar liggen, maar KDO of NTK zijn weer te strak en netjes.

In de pauze werden we getrakteerd op een nummer van de performersklas, waar die van zijn werd niet benoemd. Zij zongen  het nummer Let it Go uit de hit film Frozen. Daarna kregen we nog een mooi stuk zang van alle zangers en zangeressen van de avond en ik wil dan toch wel speciaal Roel op gitaar benoemen, die de begeleiding deed bij bijna alle zangers en zangeressen, wat een held! Tot slot kregen we een stukje improvisatie met jury lid Robin Boisseain en toen was het moment daar, de stemmen waren geteld en de winnaars waren bekend.

De winnaars waren:
Dope & Kingz mochten in de categorie dans weg met de prijs.
Nienke Prossemis (irational) won in de categorie zang.
Zowel de vakjury als de publiekprijs ging naar Theater groep Impact!

Het was een vermakelijke avond, met veel aanstormend talent, persoonlijk ben ik erg blij dat toneel zo speelt onder de jongeren, aangezien toneel vaak door de vroeg-grijze generatie gedaan wordt deed dit mijn hart wel weer sneller kloppen.

Ik hoop dat er een TJOF 2016 komt, want volgens mij zit er nog talent genoeg in Apeldoorn!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!