‘Totally awesome’ feest met Kenny B.

Zaterdag 11 november 2017

Door Redactie

,,Wie is er jonger dan 15 jaar?”, vraagt Kenny B. Een aantal vingers gaat omhoog. ,,Kom allemaal op het podium. Ook mensen die zich nog jong voelen.” Een grote groep mensen geeft gehoor aan de oproep. Zo ook een viertal jongens die Kenny in het centrum van Apeldoorn tegenkwam en meevroeg naar zijn optreden. Hij begint te zingen: ,,Een frisse morgen in Parijs, gewoon mijn business.”

Het is vrijdagavond 20.30 uur. Buiten is het donker en herfstig koud. De Pop-zaal in Gigant is redelijk gevuld met een zeer diverse groep mensen: jongvolwassenen, vijftig plussers, tieners en ouders met hun kinderen. De sfeer zit er goed in. In het voorprogramma staat de 19-jarige Ruben Annink. Deze Amsterdamse singer-songwriter is bekend van het eerste seizoen van The Voice Kids, in 2012. Het is nog wat rumoerig wanneer hij begint. Tijdens zijn optreden vertelt hij over zijn ‘break-up’ van twee weken geleden. ,,Maar ik heb de nummers nog,” lacht hij. “Al heeft zij mijn nummer op alle manieren geblokkeerd.” De zaal lacht ook.

Nog even wat drinken halen, het podium ombouwen en wachten op de hoofd-act. De meeste mensen verheugen zich op de hit ‘Parijs’ en om 21.45 uur is het zover. Het intro muziekje begint, de band komt op en mensen beginnen te springen. ,,Zijn wij vrienden?” vraagt Kenny B, terwijl hij de bühne betreedt. Er wordt hard gejuicht en geklapt. Vanaf het eerste moment betrekt de zanger het publiek bij zijn optreden. Hij wil er een feestje van maken, samen met zijn band (van zes leden), twee achtergrondzangeressen en het publiek. ,,Als ik zeg ‘you are totally’, dan zeggen jullie ‘awesome’. Laten we het proberen: ‘you are totally…” Awesome, schreeuwt het publiek. ,,Totally…” AWESOME!

Een groot deel van het publiek gaat helemaal op in de muziek en een aantal blijft gezellig kletsen. De positieve Kenny B. bewijst maar weer dat muziek mensen van alle culturen en leeftijden samenbrengt. Niemand kan zeggen dat Kenny B er geen feestje van heeft gemaakt. Moe en tevreden gaan we rond 23.15 uur huiswaarts.

Gigant, vrijdag 10 november Kenny B.

door Mandy Hendriks

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?