Tussen Kunst en Kroket nieuw initiatief van de Stichting Ateliers Apeldoorn

Donderdag 22 maart 2018

Door Ben Eggermont

Ten huize van Ellen Nijdeken, voorzitter van de Stichting Ateliers Apeldoorn, vond onlangs de eerste editie van Tussen Kunst en Kroket plaats.

Met ‘Tussen Kunst en Kroket’ wil Ellen voor mensen die niet van nature de weg naar de galerie weten te vinden de mogelijkheid bieden om op een andere manier kennis te laten maken met kunst van onze Apeldoornse kunstenaars. Op een ‘Tussen Kunst en Kroket’ avond wil ze een groep van maximaal 20 personen specifiek kennis laten maken met een kunstenaar en zijn werk. Te denken valt aan leden van serviceclubs, bepaalde  beroepsgroepen of anderszins geïnteresseerden, waarbij aankopen van kunst een reële optie is.

Voor de eerste bijeenkomst waren de leden van de Rotary Apeldoorn Zuid te gast bij Ellen. Zij had Ferry Staverman, lid van Ateliers Apeldoorn, uitgenodigd om het een en ander te komen vertellen over zijn werk. Na zijn opleiding aan de KABK (Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten) in Den Haag ontwikkelde hij zich verder in verschillende disciplines. In de jaren ’80 en ’90 legde hij zich toe op fragiele houten objecten, tekeningen, gouaches en aquarellen bleven in de tijd altijd een gebied waarop hij verschillende thema’s onderzocht. Rond de eeuwwisseling ontdekte hij het papier waaruit hij kleine en grotere vouwbare objecten realiseerde. De beelden refereerden sterk aan vrouwelijke, boomachtige en organisch abstracte vormen. De beelden vonden hun weg naar de Printemps winkels in Parijs. Dat leidde vervolgens tot vele opdrachten vanuit de hele wereld tot Hongkong aan toe ( Hermes). Voorbeelden van zijn werk waren in de woning van Ellen te zien en oogstten veel bewondering. De bijeenkomst verplaatste zich daarna naar Snackbar/eetcafé Kokkie , waar de bijeenkomst met koket en frites op een aangename manier werd afgesloten. Het was een geslaagde eerste editie.

Ellen hoopt dit maandelijks te doen met telkens een andere kunstenaar. Geïnteresseerden kunnen een mailtje sturen naar info@newblanket.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Kunst

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!