Twee nieuwe exposities in Theater Orpheus

Maandag 15 mei 2017

Door Redactie

Theater Orpheus

Kunstenaressen Lia van der Burgt en Astrid Ufkes zijn de nieuwste exposanten in Theater Orpheus. Vanaf mei tot in oktober hangen er op verschillende plekken in het pand schilderijen en fotografiewerken van de Apeldoornse kunstenaressen. De expositie draagt als titel ‘In de kijker’ waarmee wordt bedoeld: kijken naar kunst is contact maken met jezelf.

Lia van der Burgt vertaalt thema’s uit het leven en de wereld in abstracte beelden op doek en ruimtelijk werk. Zo is ‘Social energy form life’ geïnspireerd op sociale bewegingen in de wereld. Lia is aangesloten bij het kunstenaarsinitiatief Stichting Ateliers Apeldoorn en staat geregistreerd bij Online Kunstenaars. Haar werk is onder andere te zien geweest in de Loolaan Galerie. Wat Lia prikkelt tot experimenteren, onderzoeken en reageren op wat ontstaat, is het proces van wording. Dit vormt een rode draad door haar werken.

Magische wereld

Astrid Ufkes is fotokunstenaar van magische landschappen en maakt fotografische beelden in zwart-wit en kleur. Ze is onder andere lid van kunstenaarscollectief Stichting Ateliers Apeldoorn en Galerie Salon West in Amsterdam. Astrid verbeeldt met de serie ‘You Me and Our World’ een nieuwe magische wereld, door van haar zelfgemaakte foto’s een samengesteld beeld te maken. In haar werken zijn altijd twee silhouetten te ontdekken waardoor de beschouwer zichzelf kan zien in deze wereld en zijn of haar gevoelens toe kan schrijven aan dit beeld. Het werk van Astrid is te zien geweest in galeries en musea in Italië, Duitsland en Nederland.

Exposities in Orpheus

Theater Orpheus biedt al jaren ruimte aan exposities van wisselende – Apeldoornse – kunstenaars. De werken van de exposanten zijn tijdens openingstijden van het theater te bekijken en op aanvraag buiten openingstijden. Mail hiervoor naar info@orpheus.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Tentoonstelling Theater

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!