Uitreiking Moblisatie-Oorlogskruis aan nabestaanden J.C. Otto

Zaterdag 19 juli 2014

Door Redactie

© Redactie

Burgemeester drs. J.C.G.M. Berends MPA reikt op maandag 21 juli 2014 postuum het Mobilisatie-Oorlogskruis uit aan de heer J.C. Otto. De onderscheiding wordt in ontvangst genomen door zijn zoon H.P.C. Otto, in aanwezigheid van zijn familie.

Het Mobilisatie-Oorlogskruis is ingesteld bij Koninklijk Besluit van 11 oktober 1948 en hernieuwd vastgesteld op 1 oktober 1992. Het Kruis wordt toegekend aan oud-militairen van het voormalige Koninklijk Nederlands Indische Leger, die gediend hebben tussen 9 mei 1940 en 9 maart 1942.

De heer J.C. Otto was Fuselier bij het 2e Depot Bataljon. Bij de capitulatie van het KNIL op 9 maart 1942 werd hij krijgsgevangen genomen en ondergebracht in een interneringskamp. Op 15 augustus 1945, de capitulatie van Japan, werd hij bevrijd. Hij liet zich onmiddellijk registreren als actief dienende bij de Militaire Luchtvaart in het kamp Tjihapit. Echter, op 27 november 1945 werd hij met 32 andere personen door pumuda’s (nationaal-extremistisch Indonesische jongeren) uit zijn huis gehaald in de wijk Indisch Bronbeek en daarna om het leven gebracht.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!