Une Belle histoire; Een stuk Franse geschiedenis in Orpheus

Maandag 19 oktober 2015

Door Lianne Stouten

Een voorstelling van Bart van Loo en Eddy et les Veddettes. Samen maakte zij een theaterstuk waar woorden en zang samen komen. Bart van Loo die het stuk als het ware leidt, verteld over de Franse geschiedenis van de muziek. Zo baande hij een weg door de geschiedenis met een goed lopend verhaal en met de muziek uit die tijd.

Toen ik aankwam zag ik meteen dat de leeftijdsgrens heel hoog lag (60).  Ik was sowieso de jongste (16). Toen de voorstelling begon dacht ik bij mezelf “dit wordt een lange avond”, maar al snel heb ik die gedachte veranderd. Ik vond het niet heel interessant omdat ik niet de emotie en het gevoel uit de muziek van die tijd kon halen maar de manier waarop het gebracht werd was heel leuk.

Het werd gebracht met grapjes en vol overtuiging en energie. Zo maakte Bart en Eddy heel veel contact met het publiek en zag je dat ze het echt leuk vonden om te doen en dat hebben ze goed overgebracht op het publiek. Meteen bij de eerste zin moesten de meeste mensen al lachen en dat is zo de hele voorstelling door gegaan.

In de show komen verschillende geschiedenisverhalen aanbod, afgewisseld door bekende chansons zoals bijvoorbeeld: Michel Fugain, de Poppy’s en Edit Piaf. Het is een voorstelling met veel humor en muziek.

Ik zou deze voorstelling zeker aanraden aan de mensen die deze muziek kennen en er meer over willen weten omdat zij de meeste liedjes kunnen meezingen en er waarschijnlijk ook een gevoel bij hebben.

Bekijk hieronder een stuk uit de voorstelling:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!