Van Britt naar Sem, van zangeres naar zanger; de indrukwekkende show Who The F*ck is Britt

Zaterdag 15 april 2023

Door William Lindner

Net als de zanger Sam Bettens van de Belgische rockgroep K’s Choice, beschrijven sommige mensen hun transitieproces van vrouw naar man in een boek. Anderen, zoals zanger Sem Jansen van de Leif de Leeuw band, kiezen ervoor om hun verhaal te delen door middel van een theatershow.

Thuisgevoel

Bij binnenkomst een podium die is omgetoverd in een intieme huiskamer. Ingericht met diverse vintage meubelen én is er gedurende de voorstelling een mooie rol weggelegd voor zijn trouwe viervoeter zijn hond Admiraal. In afwachting van het optreden relax liggend op zijn hondenbank.

Zanger Sem verteld zijn verhaal van de transitie gevolgd door songs van zijn debuutalbum “Uncle Sem”. Ook gaat Sem, onder andere, in duet met zijn oude zelf, ondersteund door beelden die de afgelopen vijf jaar zijn gemaakt en begeleid door Leif de Leeuw en zijn band.

Een muzikaal verhaal

Een verhaal met alle onzekerheden.. hoe reageert de familie, de bandleden, de gesprekken met psychologen. Wat gebeurd er met mijn zangstem….

Tijdens de voorstelling van 1,5 uur neemt hij via het zingen van songs, met videobeelden en verhalen het aandachtig luisterend publiek mee door dit proces.

De muzikanten onder leiding van Leif de Leeuw begeleiden zanger Sem deze avond qua genre met perfect uitgevoerde Americana . Met Leif de Leeuw op pedal steel gitaar, mandoline en akoestische gitaren , Tim Koning drums, Joram Bemelmans percussie, vibraphone en glockenspiel, Boris Oud bas en contrabas en Willem ’t Hart toetsen.

Het afscheid

Met de nummers van zijn album “Uncle Sem”: If Only I , I’ve Done My Thinking, Freak,Morning Sun en een fraaie uitvoeringen van Soulshine en het Bluegrass nummer Morning Sun wordt een fraaie eerste set afgesloten. In de tweede set gaat het verhaal verder met mooie ingetogen uitvoeringen Part of me, 21, Take me Now,With Raising Comes Hurting, Better Days Will Come, Uncle Sem.In het prachtige slot nummer Goodbye, gaat Sem een duet met zichzelf aan, neemt hij afscheid met videobeelden op de achtergrond van zijn oude, hoge stem.

Met de toegift het fraai Uitgevoerde “River Take Me” waar snarenvirtuoos Leif de Leeuw nog eens flink laat zien wat een geweldenaar hij is met zijn gitaarspel wordt een indrukwekkende muzikaal multimedia vertel theater voorstelling afgesloten.

“Morning Sun”

“Goodbye (part)

Sem Jansen & Leif de Leeuw Band 14 april 2023 GIGANT Apeldoorn (Video-Playlist)

Voor het tourschema van “Who the F*ck is Britt?!”

Zie de websites: https://semjansen.com/tour/#page-content

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!