Van Reekum terug in CODA

Vrijdag 29 september 2017

Door Redactie

De naam Van Reekum is vanaf 1 oktober  weer prominenter aanwezig in CODA. Aanstaande zondag (1 oktober 2017 14:30-15:15) onthullen wethouder Cziesso van de gemeente Apeldoorn samen met de familie Van Reekum, namens de Van Reekum Stichting, de nieuwe naam van het binnenplein tussen het CODA-museum en het Huis voor de Schoone Kunsten; het Van Reekum plein.

Naast het plein, zal ook in het museum de naam prominenter aanwezig zijn. Dit gebeurt onder andere in de vorm van een eigen galerie, een eigen pagina op de website en een eigen bestuurskamer voor de stichting in het ACEC gebouw. Met deze maatregelen is een einde gekomen aan het geschil dat destijds tussen beide organisaties is ontstaan na het verdwijnen van het Van Reekum Museum aan de Soerenseweg.

Het fundament van de collectie hedendaagse kunst van CODA is opgebouwd in de periode van het Van Reekum Museum. Dit museum voor beeldende kunst kwam in de jaren zestig tot stand met een schenking van 329.000 gulden door de Van Reekum Stichting. Begin deze eeuw fuseerde het Van Reekum Museum, het Historisch Museum Apeldoorn en het Gemeentelijk Archief tot één museum.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

CODA Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!