Veluws College Mheenpark bouwt aan de toekomst

Zaterdag 31 oktober 2015

Door Redactie

Een grote aula met een ruim podium, vier muziekstudio’s, een vernieuwd lokaal voor drama en een kantine. Het hoofdgebouw van het Veluws College Mheenpark aan de Zilverschoon wordt momenteel grondig verbouwd en uitgebreid. Half december kunnen de leerlingen gebruik maken van de nieuwe faciliteiten.

Het Veluws College Mheenpark in Apeldoorn Noord-Oost is de laatste jaren gegroeid naar duizend leerlingen. De school maakt sinds enkele jaren gebruik van een bijgebouw aan de Duizendschoon. “Hier krijgen leerlingen uit de brugklas les. Veel eerstejaars geven aan de stap van basisschool naar voortgezet onderwijs best groot te vinden. Het grote voordeel van een eigen gebouw is dat zij rustig kunnen wennen aan het voortgezet onderwijs. Ook ons unieke 80-minutenrooster met vaste lestijden helpt de overgang te vereenvoudigen”, vertelt directeur René de Jonge.

Ideale omvang
De directeur benadrukt dat zijn school voor mavo en onderbouw havo, vwo en VWO+ International met duizend leerlingen nu een ideale omvang heeft. “We willen niet groter worden. Momenteel krijgen alle leerlingen les in onze eigen gebouwen, dat willen we zo houden. Op die manier kunnen we ons kleinschalige karakter behouden.” Ondanks het bijgebouw miste de school een geschikte ruimte voor vieringen, diploma-uitreikingen en culturele voorstellingen of het geven van presentaties. “Vaak moeten we bij vieringen uitwijken naar andere locaties, maar vanaf december hoeft dat niet meer”, zegt De Jonge. Het hoofdgebouw beschikt dan over een aula die drie keer zo groot is als de huidige, met een echt podium. Ook krijgt de school een kantine, een modern lokaal voor drama en onder het podium worden vier professionele muziekstudio’s gebouwd.

Betekenisvol onderwijs
De Jonge: “We vinden het belangrijk dat leerlingen de verbanden tussen de vakken zien en het verband tussen school en de buitenwereld. Pas dan wordt onderwijs werkelijk betekenisvol. De komende tijd gaan we ons onderwijs daarom verrijken met voorstellingen en inspirerende presentaties door externe partijen. We hebben vanaf december eindelijk letterlijk een podium en de ruimte om daarmee in eigen huis aan de slag te gaan.” “Daarnaast willen we onze leerlingen vertrouwd maken met 21e eeuwse vaardigheden, zoals presenteren, creatief denken en samenwerken. Deze vaardigheden gaan hen helpen bij hun loopbaan in de toekomst”, vertelt De Jonge. Om diezelfde reden is het Veluws College Mheenpark een Elos-school. Dat betekent dat alle leerlingen aan de slag gaan met internationalisering. Er is veel aandacht voor vreemde talen en ook in andere lessen wordt aandacht besteed aan Europa en de wereld. Iedere leerling kan meedoen aan internationale projecten en gaat in zijn schoolloopbaan minimaal één keer op excursie naar het buitenland.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!