Verjaardagskalender speciaal uitgebracht voor nationale hulpactie

Dinsdag 19 februari 2019

Door Redactie

Een reizende expositie van top-kunstenaars uit Aruba, Curaçao en Sint Maarten is onderdeel van het initatief  ‘Kunst & Cultuur Estafette voor Rijksdeel Sint Maarten’  van de Stichting Oranjefeesten Apeldoorn. De exposanten Sir Roland Richardson (www.rolandrichardson.com), Tess Verheij (https://artistsofstbarth.org/collections/tess-verheij), Melvin Anderson (www.melvinanderson.com), Bikkel (www.bikkelartist.com) en Gustave Nouel (www.gustavenouel.com) horen tot de bekendste en internationaal meest erkende kunstenaars van de Overzeese Rijksdelen. Vanaf vrijdag 22 februari tot 16 maart 2019 zal deze expositie te zien zijn in ‘ARToMoNDo’, Nieuwstraat 20, in het hartje van Deventer. Openingstijden van dinsdag t/m vrijdag  van 09.00 tot 16.30 uur. Samen met deze expositie is er gelegenheid een expositie van ‘Oranjeschilderijen’, te bezoeken in ‘De Ontmoeting’, ‘ARToMoNDo’, aan de Nieuwstraat 19-21.

De Stichting Oranjefeesten Apeldoorn (Dutch Orange Company B.V.) startte op Koningsdag 2018 een ‘Kunst & Cultuur Estafette voor Rijksdeel Sint Maarten’. Deze hulpactie komt ten goede aan de culturele sector van Sint Maarten, na de verwoestende orkaan Irma, de rampzaligste orkaan uit haar geschiedenis.Dit initiatief van de Stichting Oranjefeesten samen met de Overheid van Sint Maarten, kan rekenen op steun van de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen (ruim 300 Oranjeverengingen) en sponsoren van ‘The Box Blikken Apeldoorn’. Royal Talens Foundation doneerde een flinke hoeveelheid schildermaterialen. Dit Oranje initiatief wil de toegevoegde waarde van culturele uitwisselingen tussen de rijksdelen op alle niveaus uitdragen. Royal Talens Foundation ondersteunt dergelijke activiteiten van harte.

Een aantal van deze ‘Oranjeschilderijen’ is afgebeeld in de speciaal voor de Hulpactie uitgebrachte Verjaardagskalender ontworpen door Gustave Nouel. Oud-burgemeester van Apeldoorn John Berends heeft het eerste exemplaar van deze Oranje Verjaardagskalender tijdens de start op Koningsdag 2018 in de Oranjepark symbolisch gekocht. Deze Oranje Verjaardagskalender is in Apeldoorn onder anderen bij het CODA museum te koop. In Deventer onder anderen bij ‘ARToMoNDo’ en ‘De Ontmoeting’. Alle opbrengsten van deze Oranje Verjaardagskalenders zijn bestemd voor de culturele sector van Sint Maarten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Kunst

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!