Vliegende start nieuw ACEC

Zondag 23 januari 2011

Door Stadsmens

Het nieuw geopende Apeldoorns Centrum voor Eigentijdse Cultuur, ACEC, kende gistermiddag een vliegende start. Ruim 150 genodigden brachten een bezoekje aan het gebouw dat enkele maanden geleden haar deuren moest sluiten maar met behulp van wat gemeentelijke steun, veel vrijwilligers en Gerrit Steenbergen als drijvende kracht een vliegende doorstart maakt. Olaf Prinsen, onze intussen veel geplaagde wethouder, verrichtte samen met het publiek de opening met een zelf ter plekke geschreven compositie getiteld:  Applaus, Klap, Applaus.

Het was misschien wel het meest symbolische moment dat aangaf waar het bij ACEC eigenlijk allemaal om gaat. Ruimte voor het experiment, nieuwe dingen op het gebied van alle uitingsvormen van kunst en cultuur.  Een rondje langs de aanwezigen maakte duidelijk dat Gerrits oproep om mee te denken over nieuwe activiteiten niet aan dovenmansoren was gericht. Een paar al gehoorde suggesties: Filmspecials zoals de beroemde film over het Kralingen festival , live muziek, exposities, workshops, thema-avonden  en meer.  Ter plekke onstonden nieuwe initiatieven. Mode-events bijvoorbeeld. De aanwezige Apeldoornse modedames Martine Adema van Synte en Judi Wammes van Judesign praatten spontaan over een gezamenlijke show en ook  de ondernemerswereld toonde direct belangstelling voor het gebruik van de ruimte voor netwerkbijeenkomsten en beurzen. Cateraar Adnan Akdemir, die met het ACEC toch een zeker risico neemt, zette met lekkere hapjes de toon voor de kwaliteit van de catering. Daarmee komt het dus helemaal goed.

Kortom, ik denk dat als ACEC al deze ideeen en initiatieven weet om te zetten in daden en die commercieel weet uit te nutten, het ACEC het wel gaat redden. Een uitgelezen kans voor alle Apeldoorners om te laten zien dat we op cultuurgebied bruisen van ideeen, talent, visie en lef.

(Foto’s Dimmen van Otterlo / D&R fotografie)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!