Voor ieder wat wils tijdens Koningsdag in Gigant!

Dinsdag 21 april 2015

Door Redactie

Ook dit jaar is er weer voor ieder wat wils bij Podium & Filmtheater Gigant tijdens Koningsdag! In de ochtend staat er een waar kinderparadijs op het programma, in de middag en vooravond wordt ruimte gemaakt voor technoconcept Nachtzaken en daarna worden alle muziekregisters opengetrokken voor het democratische dansfeest Superstijl! Alle programmaonderdelen vinden buiten (Nieuwstraat 377) plaats en toegang is gratis.

10:00 – 15:00 Koninklijk kinderparadijs
In de ochtend kun je bij Gigant terecht voor een koninklijk kinderparadijs! De kids kunnen onder andere selfies maken a lá Maxima, mogen een mooie kroon knutselen voor Willem-Alexander en racen als Amalia, Alexia of Ariane op een hindernisbaan waar je u tegen zegt. Daarnaast zijn er verschillende (nostalgische) spelletjes te spelen, zoals steltlopen, het klompenspel, stoepkrijten en spekhappen.

15:00 – 20:00 Nachtzaken met DJ Yves Eaux
In de middag en vooravond van deze feestelijke dag presenteren we het hippe technofeest Nachtzaken met DJ Yves Eaux! Eerder was Nachtzaken al tweemaal onderdeel van De Kraamkamer, Gigant’s kweekvijver voor nieuwe uitgaansconcepten. Vandaag neemt het concept een klein uitstapje naar Koningsdag, maar zorgt hierbij nog steeds voor spraakmakende techno en techhouse. De Apeldoornse DJ/Producer Yves Eaux, die al wereldwijd als headliner heeft mogen draaien, scoort momenteel internationale airplay op de trendy dance radio stations. Samen met vocalist Collin, bekend van The Voice, nam hij een techhouse bewerking van John Legend’s wereldhit Ordinary people op. Deze viel zo goed in de smaak bij Legend dat hij Yves Eaux groen licht gaf voor een officiele release.

20:00 – 00:00 Superstijl
Tijdens deze Koningsdag voert democratie de boventoon tijdens Superstijl! Bij Superstijl bepalen jij, jij en jij wat de dj draait! Elk kwartier start een nieuwe ronde met nieuwe muziekstijlen waaruit je kunt kiezen. De stijl waarvoor het meeste gestemd is, wordt gelijk gedraaid. Nieuwe ronde, nieuw feestje! Bij binnenkomst krijg je een stempas met daarop 3 kleuren. Elke kleur correspondeert met een muziekstijl. Via een groot scherm en bij de stemkasten zie je met welke. Je stemt door de kleur van je favoriete keuze over de barcode scanner te halen. Naast het stemmen via je stempas kun je ook stemmen met de speciale Superstijl app voor je smartphone.

Wat te verwachten? Wat dacht je van onder andere…Hiphop, 90’s Hits, Indie Rock, Dikke Dubstep, Minimal House, Britpop, Salsa, Reggaeton, Funk, 80’s Pop, Drum n Bass, Housewerk, Metal,

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Evenementen Apeldoorn Koningsdag Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!