Stappen in Apeldoorn

Donderdag 16 februari 2012

Door Roy Berger

Waylon, carnaval, kermis en kroegen…

Gisteren was het dan eindelijk zover: een bloggende jongerenredactie werd een feit. We komen met een aantal vaste blogs in de week. Waar wij achter zijn gekomen, is dat veel jongeren niet weten wat er allemaal te doen is in het weekend. Het is mijn (Roy Berger) taak geworden om dit in kaart te brengen.

WAYLON

Zoals bij velen al bekend treedt aanstaande vrijdag 17 februari Waylon op in de Gigant. Waylon, geboren in Apeldoorn en onder andere bekend van zijn hit Wicked Way, is toch redelijk geliefd in Apeldoorn; zijn concert is namelijk al een tijdje uitverkocht.

CARNAVAL

Daarnaast is het dit weekend ook nog eens carnaval. Apeldoorn zelf is erg zwak vertegenwoordigd hierin met een kleine optocht van maar 18 wagens. Als we wat verder richting de weidevlaktes rond Apeldoorn gaan, komen we onderweg Ugchelen tegen. Hier wordt op zaterdag een ‘grote’ carnavalsavond gehouden met dansgardes en live muziek. Op zondag is er een speciale jeugdmiddag eveneens in dorpshuis Ugchelens Belang.  Maar als je in de buurt van Apeldoorn echt carnaval wilt vieren moet je toch in Klarenbeek zijn. Daar is een optocht van 93 wagens en aansluitend die avond, maar ook zondagavond is er een feest in de Nieuwe Zweep (zaterdag uitverkocht, voor zondag zijn er nog kaartjes verkrijgbaar voor € 7,50). En als je toch wilt feesten in Apeldoorn tijdens carnaval dan is de Fellows vrijdag, zaterdag en zondag gehuld in de carnavalsferen.

KERMIS

Ook dit jaar is er weer een kermis in de Americahal, veel bezocht door jeugd uit heel Apeldoorn. Meestal niet eens om de ‘hart in je keel’ attracties, want die zijn er bijna niet te vinden, maar gewoon voor de gezelligheid. De kermis duurt van 16 februari tot 26 februari.

FILMS

Ook nog een paar filmtips voor dit weekend. Dit draait o.a. in de bioscoop:

  • Ghost rider: Spirit of a Vengeance | 3D
  • Journey 2: The Mysterious Island | 3D
  • The Muppets
  • Zombibi
  • The Girl with the Dragon Tattoo
  • Star wars: Episode I 3D

KROEGEN

Voor de stadgangers: Zaterdag is er een LAS VEGAS CLUB NIGHT with DJ’s MICHAEL and JULE in de Manzo en er is goed nieuws vanuit het, altijd drukke en volle Röntgen Café: vanaf zaterdag zijn ze boven ook de hele nacht open. De garderobe is elke zaterdag dan ook boven. Verder kan je daar lekker zitten, kletsen en drankjes drinken. De muziek is lekker op de achtergrond aanwezig. Dus heb je ff geen zin in de drukte beneden, kan je lekker een borreltje boven doen. Ook kun je daar lekkere cocktails drinken.


 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Caterplein Apeldoorn Film Muziek Uit in Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!