War Horse

Woensdag 14 januari 2015, 23,00

Door Agenda

Hét theaterfenomeen in Orpheus!

Eens in de zoveel jaren, vindt er een ontmoeting plaats waarover generaties lang verteld wordt. Een ontmoeting die ogen opent, vijanden dichter bij elkaar brengt en vreemden met elkaar verbindt. Het verhaal van War Horse is gebaseerd op de roman van Michael Morpurgo, bewerkt door Nick Stafford, vertaald door Tom Kleijn en gemaakt in samenwerking met Handspring Puppet Company.

War Horse is sinds de première in Londen in 2007 wereldwijd al gezien door meer dan 4,7 miljoen theaterbezoekers. De show staat momenteel voor het zevende jaar op West End in Londen voor uitverkochte zalen. De Broadway productie heeft 5 Tony Awards gewonnen. Momenteel draait de productie in Australië, is er een uitgebreide tour in Noord-Amerika en is er onlangs een productie geopend Berlijn.

Als de Eerste Wereldoorlog uitbreekt wordt Joey, het geliefde paard van de jonge Albert, verkocht aan de cavalerie van het Britse Leger en naar Frankrijk verscheept. Daar raakt hij al snel verstrikt in vijandelijk gebied. Het lot neemt hem mee op een uitzonderlijke reis waarbij hij beide kampen bijstaat en zichzelf uiteindelijk alleen terugvindt in Niemandsland. De jongen Albert kan Joey niet vergeten en, nog te jong om in het leger te gaan, begint aan een gevaarlijke missie om Joey te vinden en hem thuis te brengen.

Deze bekroonde productie van the National Theatre of Great Britain is tot stand gekomen door een unieke samenwerking tussen de theaters, Stichting Theateralliantie en Holland Festival in samenwerking met de Handspring Puppet Company en mede mogelijk gemaakt door de VandenEnde Foundation.

Donderdag 5 februari t/m zondag 1 maart
Diverse aanvangstijden
Koning Willem-Alexanderzaal
Prijzen variëren per dag, kijk voor een actueel prijsoverzicht op www.orpheus.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!