Weekoverzicht: een terugblik op het nieuws van deze week

Zondag 26 februari 2012

Door Brian Kok

Brian Kok & Roy Berger

 

Er gebeurt altijd wel wat in onze stad Apeldoorn. Alleen is het probleem, dat vaak weinig van ons de gebeurtenissen van afgelopen week te horen krijgen. Vandaar dat ik ze hier voor jullie even op een rijtje heb gezet!

Zaterdag 18 februari:

Vorige week begon de vakantie voor veel van de Apeldoornse jongeren en om het allemaal nog wat leuker te maken was het ook nog eens carnaval. Het verschijnsel carnaval schijnt hier in Apeldoorn niet erg bekend te zijn. Wanneer je echt goed carnaval wilde vieren moest je richting Neut in Klarenbeek.

Zondag 19 februari:

Vorige week zondag ging de kermis bij de Americahal in de Maten weer van start. De Apeldoornse kermis is nog steeds een groot vermaak voor jong en oud. Ondanks dat deze kermis vrij “klein” is trekt deze veel bezoekers. Woensdag en zondag was het zoals vanouds eurodag op de kermis, dit betekend dat alle attracties (exclusief de Booster) toegankelijk zijn voor slechts € 1,-! Alleen vandaag dus nog!

Gearresteerd: Zondag morgen rond een uur of 4 werd de Apeldoornse freelance journalist en Apeldoorn Direct blogger Niels Damstra door de Apeldoornse politie aangehouden. Dit kwam, omdat hij nadat de agent hierom vroeg het weigerde om zijn identiteitsbewijs te laten zien. Eenmaal op het politiebureau werd zijn camera in beslag genomen (deze heeft hij inmiddels weer terug). De reactie van Damstra: “Een hulpofficier van justitie schold me uit voor ‘bal gehakt’ en ‘smerige hond’. Hij zei dat hij zich hard ging maken om mijn politieperskaart af te nemen.” Inmiddels heeft de politie zijn excuses aangeboden aan de journalist, waardoor de ruzie nu bijgelegd is.

Maandag 20 februari:
In De Maten zijn maandag 20 februari vier jongeren met een leeftijd van 16 tot 21 jaar opgepakt. Dit gebeurde nadat er door verschillende mensen in de buurt aangifte tegen deze jongens was gedaan. De aangiften werden gedaan, vanwege het vernielen van autoruiten en het omver gooien van zeker drie auto’s.

Dinsdag 21 februari:

De gemeente Apeldoorn bekijkt de mogelijkheden die het zogenaamde concept “de Deventer Schoonfamilie” voor onze gemeente zou kunnen betekenen. De gedachte achter dit concept is, dat de inwoners van de stad, maar ook scholen, verenigingen en bedrijven betrokken moeten worden bij het schoonmaken en schoonhouden van onze gemeente.

Woensdag 22 februari:

Megamax de elektronicazaak tegenover de McDonald’s in de stad moet sluiten. De manager van het bedrijf heeft zich hier woensdag bij neergelegd. Het bedrijf moet de deuren sluiten, omdat o.a. de winkel Megamax plaats moet maken voor nieuwe winkelruimte en ongeveer honderd woningen. Megamax heeft besloten geen doorstart te maken in een ander pand, omdat de resultaten hiervoor niet goed genoeg waren.

Donderdag 23 februari:

De gemeente Apeldoorn heeft vandaag de resultaten van de promotieactie van hun website bekend gemaakt. Zo werd er in 2011 onder andere geadverteerd door middel van billboards dat men een afspraak kon maken via de website, waardoor de wachttijden bij het gemeentehuis af zouden moeten nemen. De actie blijkt succesvol: zo is het aantal unieke bezoekers van 1660 in 2010 naar 2600 bezoekers in 2011 gegaan.

Tevens werden er nieuwe ideeën gelanceerd om een treinverbinding te leggen tussen Apeldoorn en Arnhem. Verschillende ideeën hierover zijn geopperd, toch lijkt men het meest te voelen om gebruik te maken van het reeds bestaande spoor. Deze wordt nu o.a. gebruikt door de Veluwse Stoom Maatschappij en voor het afvaltransport van Circulus.

Vrijdag 24 februari:

Apenheul heeft een nieuw exclusief arrangement beschikbaar gesteld. Zo is het vanaf komend seizoen mogelijk om voor een bedrag van € 250,- een dag te werken als dierverzorger. Hierdoor krijg je niet alleen de mogelijkheid om een kijkje achter de schermen bij de apen te nemen, maar mag je ook meehelpen met het schoonmaken van de verblijven van de dieren. Het bedrag dat betaald wordt voor deze dag, wordt geheel geïnvesteerd in het programma voor natuurbehoud van de Apenheul.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!