Wekelijks spreekuur in De Maten

Donderdag 1 oktober 2015

Door Redactie

Wekelijks spreekuur in De Maten voor bewoners met financiële problemen

Medewerkers van Stadsbank Apeldoorn, Schuldhulpmaatje, De Kap, Humanitas, Stimenz en Mee Veluwe houden wekelijks op dinsdagochtend in de kerk De Drie Ranken in De Maten een spreekuur voor inwoners met financiële zorgen of problemen. Met dit gratis inloopspreekuur in de wijk willen de gezamenlijke organisaties de drempel voor hulp bij geldzorgen zo laag mogelijk maken om grotere problemen te voorkomen.

Onder de titel ‘Centenkwesties’ bieden de diverse maatschappelijke organisaties gezamenlijk hun hulp en ondersteuning tijdens dit inloopspreekuur in De Maten. Mensen kunnen er terecht voor hulp bij het ordenen van de financiële administratie, het maken van een overzicht van inkomsten, uitgaven en eventuele schulden, aanvragen van inkomensondersteuning of het aanpakken van schulden. Ook kan er zo nodig direct doorverwezen worden naar passende hulpverlening of maatschappelijke voorzieningen in Apeldoorn. De vrijwilligers van De Kap, Schuldhulpmaatje en Humanitas bieden naast het spreekuur ook ondersteuning en zorg aan inwoners.

Gezamenlijk doel
Het is voor eerst dat de diverse maatschappelijke organisaties samen in de wijk een wekelijks spreekuur voor hulp bij financiële zorgen organiseren. Dit doen zij vanuit het gezamenlijke doel om te voorkomen dat de zorgen over geld voor inwoners niet meer te overzien zijn. De Drie Ranken, de kerk van de oecumenische gemeente, stelt voor dit doel het gebouw wekelijks ter beschikking. Als het gezamenlijke spreekuur in de wijk aan slaat, krijgt ‘Centenkwesties’ mogelijk ook een vervolg in andere wijken.

Workshop Financieel Actief
Naast het spreekuur op dinsdag organiseert Stadsbank Apeldoorn samen met Schuldhulpmaatje, De Kap en Stimenz wekelijks op maandagmiddag en woensdagochtend de gratis workshop Financieel Actief. Tijdens de workshop in het Werkplein Activerium gaan inwoners onder begeleiding aan de slag met het ordenen van de financiële administratie, het inzicht in inkomsten en uitgaven en het aanpakken van eventuele schulden. Iedere maand nemen zo’n 100 mensen deel aan de workshop. Het Centenkwesties-spreekuur is iedere dinsdagochtend van 9.00 tot 11.30 uur in De Drie Ranken, Eglantierlaan 202, Apeldoorn. Iedereen kan hier zonder aanmelding binnenlopen. Op andere dagen kunnen mensen ook van maandag tot en met vrijdag terecht bij Stadsbank Apeldoorn in het Werkplein Activerium, Deventerstraat te Apeldoorn. Of bij Stimenz of Mee Veluwe.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!