Wiegedood speelt Gigant plat

Zondag 30 oktober 2022

Door Ernst van Rossum

Het was weer Metal wat de klok sloeg vrijdag de 28e oktober in de popzaal van Gigant. Drie leuke bands deden een beste Metal-duit in het zakje. Als opener stond Nephylim op het podium en klokslag acht uur barste het geweld los.

Lekkere riffs , stevig stampwerk een lekkere band, fijne opener. Band behaald tijdens de Metal-Battle in Wacken de vierde plek dit jaar, dus best wel veel belovend dus. Nadat Nephylim uitgerust was gingen de heren van Autharkh aan de gang.

Deze band sprak mij wat minder aan, er zaten mooie passages bij maar soms was ik ook even de weg kwijt en dwaalde ik van de muziek weg. Was dus niet mijn band. Maar zag aan het publiek dat er best wel genoten werd van deze band.

Sluitstuk van de avond was de headliner Wiegedood, veel rook en rood licht, niet de aller beste combinatie voor de fotografen. Maar deze Belgische Black-Metal band speelde Black-metal zoals Black-metal gespeeld moet worden, onmeundig hard. Wat een heerlijke band.  De muziek is brutaal, maar ook tactvol, uitgekiend en emotioneel.

Dit was een heerlijke opwarmer voor volgende week. want dan staat het Brainstorm festival op vrijdag en zaterdag in Gigant. Wat een heerlijk vooruitzicht.

Popzaal Gigant vrijdag 28 oktober

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Gigant Apeldoorn
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!