Winnares Sabine blikt terug op Nick & Simon

Donderdag 20 september 2012

Door Sabine Dorsek

Om half 5 ’s middags komt er een mailtje binnen: Je hebt 2 kaartjes gewonnen voor Nick & Simon in Carré, uitgezonden in de bioscoop! Mijn 1e reactie: wow, gezellig, leuk! Gevolgd door: Kak, hoe ga ik dit regelen met al het andere wat ik nog moet doen vandaag? Eerst bedenken wie ik mee zal vragen, ik bedoel, Nick en Simon hebben best een breed publiek, maar toch zal een deel van mijn vriendinnen heel hard lachen als ik hen zou vragen mee te gaan.

Maar goed, stipt op tijd staan Denise en ik voor de deur van onze prachtige JT bioscoop, wat ben ik toch blij dat ik weer fatsoenlijk in Apeldoorn naar de film kan. Én naar het concert van Nick en Simon. We zijn niet de eersten, maar erg veel mensen zijn er nog niet. Ik denk dat er in totaal zo’n 60 vrouwen in de zaal zitten, hier en daar is een jongen met zijn meisje meegekomen. Aan het begin van de zaal staat een vriendelijke dame met drankjes en popcorn. Prima geregeld, wij zitten er klaar voor!

De live-uitzending begint, een voor mij onbekende dame heet ons welkom voor de deur van Carré en houdt interviews met BN-ers die op het concert zijn afgekomen. Ze stelt nietszeggende vragen als: “heeft u er zin in vanavond?” De diepte-interviews worden afgewisseld met filmpjes over de geschiedenis van Carré en eerder die dag opgenomen interviews met Nick en Simon. We mogen nog even backstage meekijken voordat het Volendamse duo de bühne opgaat, dat is een leuk extraatje voor de bioscoopgangers.

En dan begint het echt! Ik had gehoopt dat het zou voelen alsof ik hele slechte kaarten in een zaal had, en ze dus alleen via schermen kon zien, maar wél de sfeer mee zou krijgen. En dát is niet helemaal gelukt. Tuurlijk, het is bijzonder om er live bij te zijn, het geluid en beeld is perfect. Het is zeker niet zo dat je naar een DVD kijkt op een heel groot scherm, maar de echte sfeer komt niet over.

Nu hebben we het natuurlijk ook wel over Apeldoorn, het dorp waar mensen vreemd opkijken als je lekker meezingt en meewuift met de liedjes. Dat werkt zeker niet sfeerverhogend, maar heb me er niet van laten weerhouden toch mee te blèren.

En eerlijk gezegd had ik het idee had dat het dak er in Carré ook niet afging. Nick en Simon speelden uiteraard ook veel nummers van hun nieuwe CD Sterker die pas vrijdag uitkomt, dus meelallen was er bij die liedjes voor niemand bij. Wel goede nummers trouwens, dus die nieuwe CD die komt hier wel.

Al was het maar bij wijze van herinnering aan een supergezellige avond met Nick en Simon van heel dichtbij. Dank je wel Apeldoorn Direct en JT voor deze verrassende avond!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Film

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!