Wittenborg university groeit

Maandag 26 januari 2015

Door Redactie

De groep studenten van Wittenborg University of Applied Sciences groeit per jaar met 15%. Inmiddels volgen ruim 400 studenten de colleges. Om die studenten goed op te vangen sluiten Wittenborg en de Gemeente Apeldoorn een overeenkomst om het voormalige schoolgebouw aan de Spoorstraat 23 zo snel mogelijk in gebruik te nemen.

De uitbreiding past in de plannen van Wittenborg om in hoog tempo nieuwe programma’s te ontwikkelen. Sinds de komst naar Apeldoorn in 2010, is de instelling voor particulier internationaal hoger onderwijs gevestigd in een eigen vleugel van Aventus. Met de groei van het aantal studenten, breiden het programma-­aanbod en de bijhorende onderzoeksprojecten zich uit.

Nieuwe impulsen
De uitbreiding van Wittenborg past ook in de onderwijsambities van de gemeente Apeldoorn. De Spoorstraat locatie is onderdeel van een nieuwe concentratie van hoger onderwijs in Apeldoorn. In de Nettenfabriek zijn zowel de Fotovakschool als Saxion Hogescholen gevestigd. De nieuwe locatie staat centraal in het Master of Science programma-­aanbod en het nieuwe MBA programma. Ook is er nu ruimte voor het research center. Dat research center kreeg vorig jaar een geweldige impuls omdat Wittenborg een groot Europees project met de naam GREAT (Growing Renewable Energy Applications and Technologies) binnen haalde. Een project dat past in de duurzaamheidsdoelen voor de komende jaren.

Betere faciliteiten
De markante locatie aan de Spoorstraat zal ook betere media-en Bibliotheekfaciliteiten bieden. Met een loopafstand van krap vijf minuten is de verdeling over twee locaties geen bezwaar. Bachelor studenten volgen colleges aan de Laan van Mensenrechten, de Master studenten doen dat aan de Spoorstraat. Het gebouw aan de Spoorstraat wordt eerst grondig gerenoveerd. De drie lokalen op de begane grond blijven behouden. Op de bovenverdieping worden lokalen samengevoegd tot een grote, multifunctionele collegezaal. Ook de nieuwe mediatheek krijgt daar de benodigde ruimte. De verwachting is dat de Spoorstraatlocatie in mei 2015 al in gebruik wordt genomen voor de examens. Vanaf september starten dan de colleges op die plek. Het ontwikkelen van onderwijs aan de stadskant van het station stond al centraal in een beleidsnotitie van Wittenborg toen gewerkt werd aan de verhuizing naar de Laan van Mensenrechten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!