WK Beachvolleybal lokt extra mensen naar Apeldoorn

Vrijdag 3 juli 2015

Door Redactie

Eerste cijfers wijzen uit dat het WK Beachvolleybal voor veel extra bezoekers aan de binnenstad zorgt. De sensoren van onderzoeksbureau Locatus registreerden tijdens de eerste dagen van het evenement een vervijfvoudiging van het aantal passanten op het Marktplein ten opzichte van de ‘normale’ situatie. In absolute zin gaat het om ruim 200.000 passanten.

Daarnaast werden er het afgelopen weekeinde 20% meer bezoekers aan de totale binnenstad geregistreerd door Locatus. Wethouder Nathan Stukker is blij met deze cijfers. “Wij wilden graag een wisselwerking genereren tussen het WK Beachvolleybal en de binnenstad. Dat lijkt gelukt. Verder is samen optrekken met het Drakenbootfestival een gouden greep gebleken. Beide evenementen versterkten elkaar”. De gemeente hoopt eind september een totaal overzicht te hebben van de economische spin off.

Ook op het terrein van social media scoort Apeldoorn goed. De berichten die de gemeente uitstuurt via Facebook en Twitter via Apeldoornevents bereiken gemiddeld bijna 34.000 personen. “Het WK Beachvolleybal is een hip evenement. Sociale media spelen hierbij een ongelofelijk belangrijke rol”, zo stelde Nathan Stukker vandaag tijdens een meeting van de Gelderse Sportfederatie in het gemeentehuis. Tijdens de meeting ging Stukker ook in op de relatie top- en breedtesport. “Samen met Provincie Gelderland hebben wij in de afgelopen maanden ruim 30.000 jongeren aan het beachvolleyballen gekregen. Dat is natuurlijk een fantastisch aantal. Het kan dan ook bijna niet anders dat de Gelderse volleybalverenigingen hier na de zomer van profiteren”.

Morgen komt er een einde aan het WK Beachvolleybal in Apeldoorn. De halve finales en de finales

worden later in de week in Den Haag gespeeld.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!