Zappalloween in Sam Sam

Dinsdag 26 oktober 2010

Door agenda

Op zondagavond 31 oktober vindt in Art Café ‘Sam Sam’ een wel heel bijzonder Halloween-feest plaats.
‘Zappalloween’ is een initiatief van de Apeldoornse muzikant Lex Kemper. Hij werd geïnspireerd door de Halloween-shows die zijn held Frank Zappa in de jaren zeventig en tachtig in Amerika gaf. Het belooft dan ook een bonte avond te worden met muzikaal vuurwerk, bizarre voordrachten en een griezelig goede atmosfeer.

Frank Zappa (1940-1993) was een Amerikaanse componist, gitarist, bandleider, filmmaker, sociaal commentator en satiricus die met zijn eigenzinnige werk de mensen aan het denken zette. Voor hem was Halloween een belangrijk feest: tijdens een urenlang optreden haalde hij het beste én het slechtste naar boven bij zowel zijn bandleden als het publiek.
De ‘Zappaloween’ in ‘Sam Sam’ wil die sfeer naar boven halen.

De avond begint om 17.30 uur met een akoestisch optreden van Lexolo & Friends: Lex Kemper en verschillende andere muzikanten. Bruno Rombouts, Martin van Delden en Wan Kemper zijn in ieder geval van de partij. Daarnaast zijn er nog wat verrassingen.
Aansluitend vertellen Tim Op het Broek en onze eigen Apeldoornse schrijver Bas Langereis hun vermakelijke verhalen over Zappa, pompoenen en ander engs.
Het feest wordt besloten met een spetterend concert van The FoolZ, onze lokale Frank Zappa cover band.

De toegang is gratis. Bezoekers mogen zichzelf uitdossen in de allerbeste Halloweentraditie; verplicht is het echter niet.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!