Zeer succesvolle 1e Duurzaamheidsdag in Zwitsalfabriek

Maandag 13 oktober 2014

Door Redactie

© Harry Smits

Iedereen was het erover eens: de eerste Dag van de Duurzaamheid afgelopen vrijdag in de oude Zwitsalfabriek was een groot succes. Meer dan 50 duurzame bedrijven en initiatieven hebben ervoor gezorgd dat de Dag van de Duurzaamheid in Apeldoorn een belevenis werd voor de honderden bezoekers. Divers, bruisend en een goede sfeer. De organisatoren hadden ongeveer 300 bezoekers verwacht, maar het werden er bijna 3 keer zoveel. Wethouder Detlev Cziesso was onder de indruk: “Geweldig dat duurzame bedrijven en initiatiefnemers dit met elkaar voor elkaar krijgen.” Hij gaf een groot compliment aan de organisatoren Marjolein Tillema, Marcel van der Maal en Maaike Moulijn en hoopt dat ze het volgend jaar weer willen organiseren.

De vele bezoekers van jong tot oud konden van afval kunstwerken maken, van bloemen en blaadjes een natuurlijk schilderij, met brandnetels en andere kruiden onkruidenboter en pesto en nog veel meer. Bij de workshop ecologisch bouwen werd hard gewerkt. Improvisatietheater Power in de huiskamer ging op hilarische wijze in op de eigen energierekening en die van de buren. Er kon allerlei biologische, lokaal geteelde en vegetarisch voedsel geproefd worden. Er was een energie expeditie, water uit het kanaal werd onderzocht, de nieuwste zonnepanelen, warmtepompen en andere duurzame technieken werden bekeken, je kon poepen op een composttoilet, enthousiaste studenten vertelden alles over hun zelf ontworpen en gebouwde waterstofauto. Kortom, een middag en avond vol belevenis.

Wie dit jaar niet is geweest: er komt een herkansing. De organisatoren hebben beloofd dat zij volgend jaar weer een Dag van de Duurzaamheid in Apeldoorn gaan organiseren. Dus zet 10-10-2015 alvast in uw agenda.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!