Zomer in Orpheus: Unieke buitenevenementen in Apeldoorn

Vrijdag 2 juni 2023

Door Redactie

Voor het Apeldoornse Theater Orpheus gaat deze zomer een droom in vervulling, door een reeks buitenevenementen te organiseren op haar eigen terras. Iedere vrijdag, van 30 juni tot en met 1 september, biedt het theater een afwisselend en divers programma aan.

Een stap naar buiten

Hoewel Orpheus al betrokken was bij diverse buitenevenementen zoals de KinderKaravaan, het Maaiveld Festival en co-programmering op het Drakenboot festival en Roots in the Woods, zet het theater nu een stap verder. “Voor het eerst brengen we deze zomer theater voor onze deur,” aldus Mirjam Barendregt, directeur van Orpheus.

Cultuur, hapjes en drankjes

Het programma wordt aangeboden op vier vrijdagmiddagen en zes vrijdagavonden. Bezoekers kunnen kijken naar cabaret, toneel en veel muziek, inclusief een concert van NJO-musici tijdens de Muziekzomer Gelderland en een ‘camperconcert’ van Guido Spek. Daarnaast zullen er ook kindervoorstellingen zijn zoals ‘Meneertjes Slodde & Vos proberen wat’ en ‘De kleine zeemeermin mini musical’. Voor de bezoekers die willen genieten van een hapje en een drankje, zal er een barbecue zijn.

Zomer aftrap met Kwik!

De reeks evenementen wordt afgetrapt met het eigen zomerfestival Kwik! op zondag 25 juni, een festival voor iedereen die de zomer met vrienden en familie wil vieren. Het volledige programma is te vinden op de website van Orpheus, vergeet niet je stoel te reserveren. Mochten de weergoden niet meezitten, geen paniek. De voorstelling of het concert wordt binnen in Orpheus voortgezet.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!