Zomer vol films tijdens FilmOase Gigant

Woensdag 4 juli 2012

Door Randy Gasper

Van alle mensen bij en rond Apeldoorn Direct wist Marije van Gigant dat ze nu net mij moest hebben. De filmliefhebber bij uitstek. Of ze me even mocht bijpraten over de FilmOase. Slimme zet.

De beste promotie voor een filmevenement is als je ergens zelf enthousiast over bent. Dan hoef je niks te verkopen, je deelt gewoon inspiratie. En als het om film gaat ben ik inderdaad snel geïnspireerd. Gigant komt deze zomer weer terug met de FilmOase. Bij een oase horen natuurlijk hoge temperaturen en een drinkplek. Dat laatste is in elk geval de komende weken gegarandeerd.

Eten, drinken, vrienden, film… het ideale thuisgevoel

Misschien moeten we voor het gemak de Gigant als oase voor de filmliefhebber zien. Wie veel goede films wil zien, kan in deze oase immers veel veroberen. Vanaf dit weekend (6 juli) tot en met het laatste weekend van augustus zijn er dagelijks veel films te zien. Bovendien komt 4 keer het fenomeen Cinemaal weer terug, oftewel: film en eten. Het ideale thuisgevoel. De eerste is meteen op 6 juli. Dan verzorgt restaurant en buurman Yumé de overheerlijke Sushi (ik denk dat het heerlijk is, want met zegt het. Maar ik lust het niet). Toepasselijk, want dit valt samen met de documentaire “Jiro dream of sushi.” Na sushi volgens nog andere edities. Vind de momenten voor Cinemaal in onze agenda.

Bring Your Own Barbecue

De zondagen worden gevuld met bands en barbecue. A.s. zondag trapt de Duitse band Talking to Turtles af. Na afloop van het concert kan je je eigen meegenomen vlees-, vis- en groentenspiesen op de barbecues gooien die Gigant klaar heeft staan. Na muziek en eten is het dan al weer tijd voor film.

On demand je eigen film op groot scherm

Uniek dit jaar is het concept: wewantcinema.com. Oftewel, een on demand bioscoopfilm kijken. Een heel leuk concept. Zo wil ik bijvoorbeeld The Expendables nog wel een keer zien in aanloop naar deel 2 die in augustus uitkomt. Wat ik dan doe is eenmalig inloggen (kan via Facebook, maar hoeft niet) en dan aanklikken dat ik die film op zaterdag 28 juli wil zien. Voorwaarde is wel dat ik nog 30 andere vrienden vind voor die datum. De film wordt namelijk past vertoont bij voldoende interesse. Een kaartje kost rond de € 8,-, maar als ik mijn doel haal, kijk ik dus wel met mijn eigen vrienden de film die ik wil zien op een groot bioscoopscherm. Gigant werkt mee aan dit nog prille concept, maar ik ga zeker een poging wagen. De films die je kan kiezen, variëren in alle soorten en maten. Zo heb je de best bezochte bioscoopfilm van het eerste half jaar in Nederland beschikbaar (Intouchables), maar ook klassiekers als The American, Milk, Into the Wild en Midnight in Paris.

Een zomer vol kinderfilms

Nieuw dit jaar zijn de kinderfilms die zijn toegevoegd aan de FilmOase. Zo kan je op diverse middagen kijken naar o.a. Kauwboy (winnaar European Film Academy Young Audience Award) en Mijn avonturen door V. Swchwrm.

Expositie

A.s. zondag vindt op het nieuwe terras van Gigant de onthulling plaats van een serie foto’s van de hand van Apeldoorns fotografe Medea Huisman. Op haar persoonlijk verzoek zal collega- fotograaf Peter Vroon, zelf geen onbekende in Gigant, de opening verrichten. Sinds januari heeft Medea Huisman 7 maanden lang de maandagenda en website van Gigant steeds weer voorzien van inspirerende achtergrondbeelden. Een deel van deze serie is vanaf 8 juli op groot formaat te bewonderen op het terras van Gigant. Zo krijgt de steeg waar het terras gevestigd is gelijk extra kleur en sfeer.

Zomerpas

Het complete programma van de komende tijd kan je vinden op de site van Gigant. En zo’n mooi programma nodigt natuurlijk uit om vaker naar de film te gaan. Daarvoor heeft Gigant de Zomerpas bedacht. Bij aanschaf van deze pas voor € 5,- krijgt het publiek bij ieder filmbezoek € 2,-. De Zomerpas is geldig in de maanden juli en augustus van dit jaar en is persoonsgebonden. De Zomerpas is niet geldig in combinatie met andere kortingen. Voor wie nu al een Gigant lidmaatschap aanschaft voor het nieuwe cultureel seizoen dat ingaat per 1 september, ligt er een gratis Zomerpas klaar!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Muziek Uit in Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!