Zo’n Toon in Orpheus

Dinsdag 3 november 2015

Door Lianne Stouten

Zo’n Toon werd zaterdag avond 31 oktober gespeeld in Orpheus.

Toon Hermans is waarschijnlijk meer bekend onder de naoorlogse generatie. Hij was een van de drie grootste cabaretiers van Nederland (1932 tot 2000). Hij schreef ook gedichtjes en liedjes.

De voorstelling Zo’n Toon gaat dan ook vooral over zijn leven en over de liedjes die hij geschreven heeft. Het wordt opgevoerd door zijn zoon Maurice Hermans, die ongeveer 20 jaar zijn manager is geweest, twee zangeressen en een band die bestond uit een drummer, een pianist en iemand die zowel piano als accordeon kon spelen. Zo spelen zij van zijn eerst geschreven liedje, dat een hit was geworden, naar zijn laatste liedje. Toon kon liefde en leed goed verwoorden in zijn liedjes. vertelt Maurice. Maurice neemt je mee het leven van Toon in en vertelt over het leven van zijn vader en de minder bekende taferelen van zijn leven. Hij vertelt leuke, maar ook minder leuke verhalen. Bijvoorbeeld over de dood van zijn moeder Rietje.

Het is een gezellige avond. Ik had niet verwacht dat ik het zo interessant en leuk zou vinden om naar een stuk te gaan dat gaat over een persoon die ik helemaal niet ken. Toch was het zeker de moeite waard! Het stuk wordt op een soort musical  wijze gebracht met dans, zang, maar ook theater. Zo is het een meezingavond met de bekende hits van Toon en kom je veel te weten over zijn privéleven.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!