Help de bevolking van Oekraïne

Zwoele stem Case Mayfield rockt op Roots

Zondag 21 oktober 2012

Door Randy Gasper

Na stevige en leuke optredens van o.a. Sparrow Falls Acoustic, Akward I, Blue Grass Boogiemen en Zazi, was het aan Case Mayfield om dag 2 van het Roots in the Woods festival spetterend en rockend af te sluiten.

Na het avondeten wisten vele bezoekers het festivalterrein goed terug te vinden. In een goed gevulde festivaltent bracht Case Mayfield met zijn zwoele stem op een rockende beat de Apeldoornse bezoekers van Roots in the Woods in extase. De pittige rock werd ondersteund door bijzondere en experimentele geluiden. Toch wist Mayfield dat af te wisselen met de nodige rustige nummers.

De keuze voor Mayfield, die al op vrij vroege leeftijd de palingsound van zijn geboorteplaats Volendam ontgroeide, was een begrijpelijke. In 2010 won hij de Grote Prijs van Nederland en brak hij een jaar later definitief door met zijn album The Many Colored Beast. Ook was hij te zien en horen bij De Wereld Draait Door en Giel Beelen.

Dit jaar dus op Roots in the Woods. Een buitenkansje voor de Apeldoorners dus. Tevens een goed staaltje “scoutwerk” van Gigant, die Mayfield wist te strikken voor het leukste herfstfestival van Apeldoorn.

En daarmee kwam weer een heerlijke muzikale Roots-dag sfeervol ten einde.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?