Amazing introduceert Druktemeter.app

Vrijdag 29 mei 2020

Door Redactie

Je hebt het vast gemerkt. De afgelopen tijd wordt het overal weer steeds drukker. En dat is niet altijd even handig en veilig. Het Apeldoornse communicatiebureau Amazing merkte dan ook dat er vraag was naar een zogenoemde ‘druktemeter’. Een tool waarmee ondernemers en overheden kunnen meten hoe druk het is op openbare plekken. Naar aanleiding van die vraag heeft Amazing een nieuwe online tool ontwikkeld: de Druktemeter.app. Een schaalbare tool die ondernemers en overheden kunnen inzetten om publieksstromen en drukte in beeld te brengen.

Drukte op locaties

Ondernemers en overheden kunnen de Druktemeter.app inzetten om drukte op verschillende locaties te monitoren en publieksstromen proactief te sturen. Door het publiek online te laten weten op welk tijdstip een bezoek aan de locatie het meest verantwoord is. De tool van Amazing, Druktemeter.app, reguleert de drukte op een klantvriendelijke manier. Hierdoor komen mensen niet voor onaangename verrassingen te staan. De Druktemeter.app maakt het bovendien makkelijker om te voldoen aan de maatregelen die de overheid heeft gesteld om het coronavirus onder controle te krijgen.

De Druktemeter.app toont op bijvoorbeeld websites, social media of op een groot scherm hoe druk het is op een locatie. Dat kost nog geen euro per dag. Meerdere locaties zijn toe te voegen en te koppelen. Daarnaast is er keuze tussen een snel inzetbare handmatige versie en een geavanceerde versie die werkt met wifi tracking. Later volgt er nog een versie die aantallen kan registreren via camerasystemen. Naast de standaard functionaliteiten van de tool is deze ook volledig aanpasbaar naar eigen behoefte. De drukte wordt vertaald naar een ‘heartmap’ of een stoplicht.

Flexibele Druktemeter.app

Het is deze aanpasbaarheid waarin Michiel Brouwers van Amazing toegevoegde waarde ziet: ,,De tool is zó flexibel inzetbaar dat hij voor iedereen geschikt is. Van sportcomplex of zwembad tot compleet winkelcentrum of retail keten met 300 vestigingen. De komende maanden zien we vooral behoefte in de recreatiesector, de horecabranche en bij winkel- en stadscentra.”

Een 2e pluspunt van de tool ziet Brouwers in de waardevolle informatie die dankzij dataverzameling ontstaat: ,,De data wordt voor de klant verzameld en inzichtelijk gemaakt via een gekoppelde app of website. Wanneer deze data met bijvoorbeeld weersinformatie wordt gekoppeld, ontstaat een goed beeld over drukte en bezoekersstromen in specifieke situaties, waar men in de toekomst op kan inspelen”, zegt Michiel Brouwers.

Druktemeter.app is vanaf deze week beschikbaar als volledig werkende bètaversie. Meer info is te vinden op de website van Druktemeter.app.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!