‘Apeldoorn in de steigers is een knipoog naar de Apeldoornse historie’

Vrijdag 27 september 2019

Door Amrutha Mol

In het tijdelijke stadhuis aan het Stationsplein vond vanmiddag (vrijdag 27 september) de boekpresentatie van het boek ‘Apeldoorn in de steigers’ plaats. Het derde boek van Arnold Zweers, een bekende naam in Apeldoorn door zijn jarenlange journalistieke verleden.

,,Dit boek is een verrijking voor Apeldoorn en de inwoners”, vindt een van de aanwezigen. Eigenlijk waren het vooral positieve reacties tijdens de presentatieavond. Maar dat is natuurlijk niet zo gek, want het waren met name veel kennissen, zakenrelaties en familieleden die Arnold een hart onder de riem kwamen steken bij de lancering van het boek. Een zakenrelatie meldt: ,,Arnold kan heel mooi de toekomst van Apeldoorn schetsen en daarbij een knipoog geven naar de Apeldoornse historie.”

Arnold lichtte zelf de inhoud van zijn boek kort toe: ,,Het is een boek dat de toekomstverwachtingen van Apeldoorn schetst. Met name de bevolkingsgroei en de uitbreiding van woonwijken.’’ Om de beurt werden verschillende samenwerkingspartners naar voren geroepen om kort iets te vertellen. Zo ook wethouder Wim Willems: ,,We bouwen aan Apeldoorn en in dit prachtige boek zie je dit goed terug.’’

Naast de auteur was ook de uitgever aanwezig. Merit Roodbeen vertelt over de samenwerking met oud-journalist en schrijver Arnold Zweers: ,,Ik kende Arnold al langer uit eerdere samenwerkingen. Het is fijn om met hem samen te werken, omdat hij actief meedenkt in het proces. Hij vertelde bijvoorbeeld zelf al hoe hij de lay-out wilt hebben en waar welke inhoud moet komen.’’

Er werd ook nog een medley gedraaid van muziek die door (oud)-Apeldoorners is gemaakt, zoals Waylon en Rita Corita bijvoorbeeld.

Meer lezen over Arnold Zweers? Morgen, zaterdag 28 september, vertelt hij meer over het boek in onze serie In Beeld. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!