Apeldoorns bedrijf Swisslog beveiligt Georgische ministerie

Dinsdag 25 september 2012

Door Redactie

Voor een veilige opslag en snelle uitgifte van waardedocumenten in de nieuwe Public Service Hall’s in Georgië, koos het Ministerie van Justitie voor de PaspoMaat® van het Apeldoornse bedrijf Swisslog; een geheel automatische methode voor opslag, beheer en uitgifte van waardedocumenten. Op 21 september opent de 8e Public Service Hall in de stad Tbilisi in Georgië. Hier zal dit systeem als eerste in bedrijf worden genomen.

Veilig, snel en efficiënt
In Nederland maken al ruim 50 gemeenten met succes gebruik van dit systeem. Hiermee zijn fraude-, diefstal- en overval preventie optimaal gewaarborgd. De documenten bevinden zich namelijk voortdurend achter slot en grendel. De baliemedewerker hoeft de werkplek niet te verlaten en een minimaal aantal handelingen te verrichten om het waardedocument, dat via een buizenpostsysteem wordt getransporteerd, in handen te krijgen. Het systeem speelt in op de eisen die worden gesteld vanuit de Paspoortwet en speelt in op een efficiënte bedrijfsvoering én klantgerichtheid.

Bijzondere opdracht
Het ministerie van Justitie in Georgië is in 2011 begonnen met de bouw van Public Service Hall’s. De keuze voor dit systeem als hét systeem voor opslag, beheer en uitgifte van waardedocumenten in deze Public Service Hall’s sluit aan op de wensen om efficiënt, veilig en klantgericht diensten te verlenen.

Managing Director van Swisslog Noord Europe Dick Eimers: ’Het is een bijzondere opdracht omdat elk land andere wetgeving en werkwijzen kent omtrent de opslag, het beheer en uitgifte van waardedocumenten. Ons systeem is ontwikkeld op basis van de situatie in Nederland. Nu bewijst dit systeem ook in het buitenland te functioneren wanneer er voldaan wordt aan twee belangrijke voorwaarden: de documenten worden op een centrale plek geproduceerd en er vindt een fysieke overhandiging van het document plaats.’

Het ministerie van Justitie in Georgië heeft voor het concept ‘Public Service Hall’ de prestigieuze United Nations Public Service Awards 2012 gewonnen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!