Apeldoornse HITT duikt in het rood

Dinsdag 28 augustus 2012

Door Redactie

Google Streetview

In een lange reeks van overnameverhalen is er ook ander nieuws te melden over het Apeldoornse softwarebedrijf HITT. Het bedrijf duikt namelijk een kleine miljoen euro (€ 892.000,-) in de rode cijfers. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend. Dit verlies gaat over het eerste half jaar van 2012. Een jaar eerder werd op dat meetmoment nog een winst van 2 miljoen euro bijgeschreven.

Een duidelijke oorzaak geeft het bedrijf niet. Wel nam de orderportefeuille af met 10%. Zelf denk HITT het verlies in het tweede deel van het jaar goed te maken.

HITT is de laatste maanden druk bezig met de verkoop van het bedrijf aan het Zweedse SAAB. Hoewel diverse media afgelopen maandag nog melden dat er ook een Chinese partij serieuze interesse toonde in een overname van het Apeldoornse bedrijf (á € 7,26 per aandeel), heeft HITT aangegeven liever in zee te gaan met de Zweden. Weliswaar tegen een lager aanbod, te weten € 7,- per aandeel.

Inmiddels heeft het SAAB (de vliegtuigtak, niet te verwarren met de grote broer in de autoindustrie) 53% van de aandelen in handen. Zodra SAAB HITT definitief heeft overgenomen, wordt HITT geschrapt van de Amsterdamse beurs.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!