Apeldoornse HITT duikt in het rood

Dinsdag 28 augustus 2012

Door Redactie

Google Streetview

In een lange reeks van overnameverhalen is er ook ander nieuws te melden over het Apeldoornse softwarebedrijf HITT. Het bedrijf duikt namelijk een kleine miljoen euro (€ 892.000,-) in de rode cijfers. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend. Dit verlies gaat over het eerste half jaar van 2012. Een jaar eerder werd op dat meetmoment nog een winst van 2 miljoen euro bijgeschreven.

Een duidelijke oorzaak geeft het bedrijf niet. Wel nam de orderportefeuille af met 10%. Zelf denk HITT het verlies in het tweede deel van het jaar goed te maken.

HITT is de laatste maanden druk bezig met de verkoop van het bedrijf aan het Zweedse SAAB. Hoewel diverse media afgelopen maandag nog melden dat er ook een Chinese partij serieuze interesse toonde in een overname van het Apeldoornse bedrijf (á € 7,26 per aandeel), heeft HITT aangegeven liever in zee te gaan met de Zweden. Weliswaar tegen een lager aanbod, te weten € 7,- per aandeel.

Inmiddels heeft het SAAB (de vliegtuigtak, niet te verwarren met de grote broer in de autoindustrie) 53% van de aandelen in handen. Zodra SAAB HITT definitief heeft overgenomen, wordt HITT geschrapt van de Amsterdamse beurs.

Lezersactie: Heerlijke HighTea met gratis prosecco en glaasjes

Bestel nu voor maar € 39,50 via Apeldoorn Direct

Bestel snel deze High Tea en voor je het weet staat deze goed gevulde etagère van HighTea Apeldoorn bij jou op tafel, inclusief sfeervolle aankleding om jullie high tea helemaal af te maken.

Bestel nu

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?