Apeldoornse Radio 2-presentator begint tostizaak Fantostisch

Dinsdag 15 oktober 2019

Door Redactie

In de nachten presenteert hij een radioprogramma bij Radio 2 en overdag… het klinkt bijna als een fout verhaal. Maar het is toch echt zo. De Apeldoornse Jeroen Stob (25) is ’s nachts te vinden in de studio van Radio 2, maar vond het daarnaast tijd voor een andere, nieuwe uitdaging. Gebaseerd op zijn eigen ervaringen. Hij start begin december met een heuse tostizaak in Apeldoorn. Aan de Hoofdstraat 155, het voormalige pand van Ada’s Exclusive.

Vertel, tosti’s? Vanwaar tosti’s?

,,Het plan komt eigenlijk vanuit mijn eigen vraag. Toen ik nog in het centrum werkte, moest ik vaak een snelle lunch hebben. En in Apeldoorn kom je dan alleen bij de grote ketens uit. En daar raakte ik wel op uitgekeken. Toen ik ‘s avonds een biertje ging drinken, had ik alleen de snackbar of de shoarma om uit te kiezen. Net zo saai! En toen dacht ik, wat kun je nou op elk moment van de dag eten, wat vind iedereen lekker en waar kun je eindeloos mee variëren; Tosti’s!”

Wat voor tosti’s?

,,We gaan van heel basis naar compleet freaky! Voorwaarde is dat alle tosti’s goed, smaakvol en verantwoord zijn. We halen onze producten allemaal lokaal en weten precies wat er in de tosti’s zit. Fast Food Gone Good noem ik het. Goed voor jezelf, want je eet verantwoord, maar ook voor de wereld om je heen. En dus letten we op ons afval, onze grondstoffen en op ons energieverbruik! We zetten erg in op verantwoord fastfood. Dus ook veel vega-opties, glutenvrij, biologisch! Is het per se gezond? Neu. Is het goed? Ja, dat denk ik wel!”

Heb je een paar voorbeelden van tosti’s die je straks bij jou kunt krijgen?

,,Zeker. Om bij de basis te beginnen; Onze ‘Ham Kaas tosti’ is dan wel ham en kaas; maar wel echt goed. Ham van Veluws rund bijvoorbeeld. En met verschillende soorten kaas, wat samen echt een smaakexplosie maakt. Maar we hebben ook een tosti met een bepaalde worst, waarbij we in de productie amper zout maar bijvoorbeeld zeewier gebruiken. Zo krijg je een echte Umami-smaak, die we in Nederland weinig kennen. Die tosti smeren we in met echte bloody-Mary boter. Je weet niet wat je meemaakt zo lekker! De tosti’s komen allemaal met een bepaalde brood&saus combinatie, maar die mogen mensen ook aanpassen als ze willen.”

Was jij niet druk met radio maken?

,,Haha, zeker! En dat doe ik ook nog steeds!”

Kan je dat wel combineren dan?

,,Volgens planning wel, haha!”

Doe je dit alleen of met iemand samen?

,,Ik ben de enige ondernemer in de zaak. Maar ik ga er niet helemaal alleen staan. Mensen die geïnteresseerd zijn, zijn welkom!”

Hoe kom je er zo bij dit te gaan doen?

,,De horeca en het ondernemen hebben altijd al een beetje in me gezeten. Ik droomde altijd van een eigen zaak. Ik heb er het volste vertrouwen in dat dit gaat lopen, dus ja, waarom niet?!”

Wat moet er allemaal nog gebeuren?

,,Veel! In het pand zat eerder een shisha-lounge en daarvoor een cadeaushop, dus het is nog niet echt ingericht op horeca. Maar we schieten flink op!”

Komt er een officiële opening?

,,Zeker! Als het allemaal klaar is gaan we eerst een testdag draaien. Ik hoop dit tijdens de Sinterklaasintocht rond te krijgen, maar het is belangrijker dat alles echt klaar is dan. Mocht dat allemaal goed zijn, dan gaan we een goede borrel drinken op een nieuwe hotspot in Apeldoorn!”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!